sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Punkkeja! (osa3)

Voitto vai häviö?
6.4.2012
Jälleen yksi myrkytys. Ennen myrkytystä otin jokaisesta punkkien valtaamasta chilistä lehden tutkittavaksi mikroskoopilla. Tarkassa tutkinnassa näytti hyvältä. En löytänyt yhtään punkkia, enkä mielestäni nähnyt yhtään ehjää valkoisen läpikuultavaa munaakaan.  Näytti siis siltä, että pääsin voitolle punkeista.
Ennen myrkytystä huuhtelin kasveja lämpimällä vesisuihkulla. Tällä oli tarkoitus saada liikoja öljyjä pois lehdiltä ja samalla huuhtaista mahdollisesti raatoja pois. Annoin puskien tämän jälkeen kuivahtaa. Kun lehdet olivat kuivahtaneet, suoritin myrkytyksen entiseen tapaan. Large red cherrylle tämä oli kolmas ja muille toinen myrkytys.
8.4.2012
Pari päivää myrkytyksen jälkeen päätin ottaa jälleen muutaman lehden tarkasteluun. Lehdet olivat siistit, ja ilmeisesti aikaisempi vesiruiskuttelu oli puhdistanut lehtiä. Punkkeja en taaskaan nähnyt. Hyvä niin.
Lehdet ovat valtavan öljyiset ja ne pitäisi varmasti pestä parin päivän päästä. Oma epäilys on, että lehdet tukehtuvat tuon öljykerroksen alla. Pitää varmasti laittaa kelmua mullan päälle ja suihkuttaa lehdille ensin jotain mäntysuopaliuosta ja siten huuhdella lehdet puhtaammiksi.
Hyvältä näyttää. Taisi siis tulla voitto. Vai tuliko sittenkään? Kun katsoo muutamaa puskaa, niin huonolta näyttää. Lehtiä tippuu tämän tästä, koskipa niihin tai ei. Aika näyttää miten nuo toipuu. Punkit pitäisi olla nyt poissa, mutta en silti uskalla vielä laittaa noita muiden joukkoon. Matka jatkuu jälleen eristykseen, mutta toivottavasti ei kompostiin.
Musertava näky. Kun vertaa viisi päivää aikasemmin ottamaani kuviin nykyistä tilannetta. Lehdet ovat kolmesta puskasta tippuneet lähes kokonaan.
hyw_06042012 large_red_cherry_06042012 santa_fe_grande_06042012
Hungarian yellow wax Large red cherry Santa fe grande

Punkkeja! osa 2
Punkkeja! osa 1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...