keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Chilitunarin offseason grillikylki

Kesän lähestyessä on taas aika lämmitellä grilliä vähän useammin (onhan sitä tietysti grillattu jo hangen keskelläkin ;D).  Lihan grillaus makkaran ohella on omaan mieleen, mutta valmiiksi marinoidut lihat ovat lähes poikkeuksetta järkyttävän makuisia. Olen pitkälti itse tehnyt lihojen marinadit, tai sitten jatkanut valmismarinadeja. Tärkeintä on kuitenkin oman käden leima marinadeja valmistaessa. Mausteet heitetään hieman tunteella sen enempää niitä mittaamatta. Tästä johtuen joka kerta marinadista tulee aina hieman erimakuista, eikä makuun kyllästy. Itse käytän tuoreita aineksia aina kun niitä löytyy omalta kasvimaalta. Alla esitetty marinadi olkoon offseason marinadi, koska vielä puutarhasta ei löytynyt tuoretta tavaraa. On hyvä muistaa, että liha vaatii aikaa jotta se maustuisi. Tämä vie aikaa pari päivää.

Chilitunarin offseason grillikylki
  • 2-3 kg korkealaatuista porsaankylkeä
  • Pullo Presidentin pihvi marinadia
  • 1 dl Korv-Göransin Kebab marinadia
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl grillimaustetta (kukkupäällä)
  • 4 rkl paprikajauhetta (kukkupäällä)
  • 2 tl chilirouhetta (tätä voi säätää fiiliksen mukaan)
  • loraus tavallista oliiviöljyä
  • 2-3 dl vettä
  • pieni kourallinen kuivattua basilikaa
  • nyrkinkokoinen sipuli (hienonnetaan tehosoittimella soseeksi))

1. päivä
- Leikkaa kylki kahden sormen paksuisiksi viipaleiksi tai kylkiluiden välistä.
- Tee marinadi sekoittamalla ainekset keskenään.
Aineisten sekoitus ja soseutus onnistuu helposti tehosekoittimella.
- Asettele lihat isoon kannelliseen kippoon siten, että jokainen lihapala on käytetty marinadin kautta.
- Kun kaikki lihat ovat kipossa, kaada loppu marinadi kippoon ja sulje kansi.
- Hölskyttele vielä kippoa, jotta marinadi leviää vielä lisää palojen joukkoon.
- Pistä kippo jääkaappiin.

2. Päivä
- Hölskytä kippoa kunnolla pariin kertaan päivän aikana.

3. Päivä
- Grillaa miedolla lämmöllä. Muista käännellä lihoja tasaiseen tahtiin. Tärkeää on, että lihat eivät pääse kuivumaan tai palamaan. Hitaus on valtti! Kun lihat kypsyneet, nosta ne vadille. Ripsauta samalla hieman suolaa molemmille puolille ja anna lihan vetäytyä hetki.
Nauti!

tirisee

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...