lauantai 9. elokuuta 2014

Etikkasavuchilisäilyke

Satoa alkaa vihdoinkin tulla enemmän näin syksyn kynnyksellä. Etikkasäilötyt chilit olivat viime talven ehdoton hitti ja ne kuluivatkin melko nopeasti. Tällä kertaa säilöntään kertyi 1,7 kiloa Aji goldeneita ja niistä sorvailtiin samalla uudenlaista etikkasäilykettä aikaisempia reseptejä myötäillen. Se, tuliko uudesta reseptistä hitti vai huti, nähdään muutamien kuukausien päästä kunnes säilykkeet ovat tekeytyneet kellarissa makuhuippuunsa.

10406930_494980137302894_7378845208461965039_n

Etikkasavuchilisäilyke

  • n.1,5kg Chiliä
  • 6dl vettä
  • 3dl etikkaa
  • 3dl sokeri
  • n.0,5dl tillisilppua

Halkaise chilit, poista kanta ja siemenet. Savusta chilit kevyesti 1-2 tuntia. Suikaloi savustetut chilit pieneksi ja lisää tilli silppuna chilien joukkoon. Kiehauta vesi, etikka ja sokeri. Kun sokeri on kunnolla sulanut, lisää pilkotut chilit joukkoon. Keitä n. 5 minuuttia.

Kuumenna puhtaat lasitölkit ja kannet kiehuvassa vedessä. Laita lasitölkkeihin pohjalle hieman tilliä. Lusikoi kuuma chilisäilyke lasitölkkeihin ja tarkista, että purkki tulee piripintaan täyteen etikkaliemestä. Laita säilöntään tarkoitettua sellofaanimuovista pala purkin ja kannen väliin ja kiristä kansi kunnolla kiinni. Varo polttamastasi itseäsi kuumiin purkkeihin. Anna jäähtyä rauhassa ja siirrä sitten säilöön viileään ja pimeään. Anna makujen tasaantua vähintään 2-3 kuukautta ennen käyttöä.

IMG_0741
IMG_0749
IMG_0753
IMG_0760

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...