keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Tulinen joulusinappi

Sinappi yhdistetään useasti jouluun, vaikka sitä käytetäänkin ympäri vuoden. Joulun kunniaksi päätin pyöräyttää pienen sinappisatsin kinkun kyytipojaksi. Sinapin makua tietysti chilillä korostaen. ;)
  • 1dl sinappijauhetta
  • 1dl sokeria
  • 1dl kermaa
  • 1 muna
  • 1 tl tulista savuchilijauhetta
  • 1 tl keskitulista chilijauhetta
  • 1 tl etikkaa

Sekoita kuiva-aineet kattilassa ja lisää siihen kerma ja muna. Laita kattila hellalle ja sekoita sitä voimakkaasti. Jatka niin pitkään, että seos kiehahtaa ja ja suurustuu. Kun sinappimassa on jäähtynyt, sekoita siihen etikka. Sinapin maku syvenee ja tasaantuu parin päivän aikana.
Itse käytin chilijauheena Savu habanero & tepin jauhetta sekä Manzano orange rocoto jauhetta. Polte ei iskenyt päälle, vaan mukavasti syvensi sinapin omaa tulisuutta.

Kokeellisia keitoksia varten määrät kannattaa puolittaa.

IMG_2093
Hyvää joulua blogin lukijoille! Iloiset kasvot

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...