perjantai 6. toukokuuta 2016

Ensimmäiset kypsät paprikat

Lämpimät ja aurinkoiset päivät saivat ensimmäiset paprikat kypsyteltyä vauhdilla. Jopa niin vauhdilla, että pari pääsi jopa ns. ylikypsiksi. Kalocsai merevszárú 622 oli siis tämän vuoden lajike joka kypsensi ensimmäisen kypsän podin. Se onkin toinen kauden päälajikkeista Criolla de Cocinan kanssa. Criollasta ei kypsää ole luvassa vielä pitkiin aikoihin ja onkin syytä toivoa että siitä edes irtoaisi satoa.

IMG_1605-5973RAW

Kasvihuonekauden aloitus näyttää ottavan liiaksi takapakkia ja kehitystä ei ole juuri lainkaan tapahtunut. Tähän saattaa olla päällimmäisenä punkit joita on jouduttu torjumaan monia kertoja ja öljysumutukset ovat vieneet veronsa. Samalla kasvit ovat arponeet generatiivisen ja vegetatiivisen tilan välillä. Kukat ovat hävinneet pölyttymättöminä ja toivonkin alkaneen vegetatiivisen tilan myötä kasvien saavan kokoa, eivätkä siten jäisi kääpiökokoisiksi. Lannoituksen voimistaminen ja typen anto ovat nyt avainasemassa.

IMG_1605-5974RAW

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...