torstai 21. kesäkuuta 2018

Juhannussima raparperista

Sima ei ole vain vapun juoma, vaan se sopii janojuomaksi myös helteisiin kesäpäiviin. Perinteisen siman korvaajaksi kannattaa kokeilla myös maustettuja simoja. Raparperista valmistuu oiva sima. Tee raparperisima vaikka vaikka juhannuksen kesätaikojen ohessa.

- 1kg Raparperia
- 4l vettä
- 5-6dl sokeria
- Puolikkaan sokeripalan kokoinen nokare hiivaa

Huuhtele ja leikkaa raparperit ohuiksi paloiksi. Lisää kattilaan vesi ja raparperit ja keitä niitä hiljalleen 15-20 minuuttia. Siivilöi keittämisen jälkeen jäljelle jääneet raparperit pois.
Lisää sokeri nesteeseen samalla sekoittaen. Anna sokerin liota kokonaan.
Liota hiiva pieneen määrään vettä ja lisää se sitten kädenlämpöiseen simapohjaan.
Sekoita hiiva hyvin simapohjaan.

Laita kattilan päälle kansi ja anna seistä vuorokauden huoneenlämmössä. Laita pullon pullon pohjalle 1tl sokeria ja pari rusinaa. Pullota sima pulloihin ja vie viileään. Kun rusinat ovat nousseet ylös, juhannussima on valmista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...