perjantai 10. helmikuuta 2012

Bloggailua ja itämistä

Päätinpä sitten testailla ja ihmetellä tätä bloggaamista.
Ajatuksena on siirtää kokemuksia ja näkemyksiä muidenkin katsottavaksi. Samalla saan itsellekkin näppärästi kirjattua, että mitäs sitä oikeen tuli tehtyä.

Kauden -12 siemenet ovat kaikki nyt laitettu itämään. Vannon ja vakuutan, että enää en laita mitään. No tuo lupaus voi olla vaikea pitää, koska voi olla että joku kaunis päivä huomaan jonkun lajikkeen puuttumisen, jota ehdottomasti haluan vielä tänä kesänä. Ikävä kyllä vuosi on jo siinä mielessä pitkällä ettei enää tahdo ehtiä saamaan satoisaa puskaa. 

Itävyydet olivat melko hyviä. Idätyslaatikon myötä pääsin parempiin itävyyksiin ja turhat siirrot jäivät pois. Idätyslautta oli mielenkiintoinen, mutta jotenkin en saanut sitä toimimaan haluamallani tavalla. Myöskin taimien kehitys hidastui tai loppui kokonaan lautalta turpeeseen siirrettäessä.
Oman ongelmansa olivat myös harsosääsket, jotka todennäköisesti söivät itäneiden taimien hennot juuret. Liima-ansoilla sain onneksi hyvin rajoitettua sääskien määrän minimiin.

Itämistä odottaa vielä kolme C. Lanceolatumia. Muista itämään laitetuista lajikkeista on ainakin yksi itänyt olemassa. Viimeisimpänä itäneenä on CAP1530 C. Cardenasii. Se pilkisti juuri eilen päivän valoon.  Kolmesta tämän ensimmäisen Itämiseen tarvittiin 27 päivää.

Juuri itänyt CAP1530


Itäneitä Prairie firejä.
Tein jossakin mielessä myös pientä itävyystestiä. 2010 Saksan eBay:n kautta hankitut Prairie firen siemenet ovat itäneet huonosti. Kehitys itämisen jälkeen on ollut huonoa tai se on loppunut kokonaan päätyen pystyyn kuolemiseen. Kun veranalla talvehtimassa olevassa Prairie fire kaksikossa oli kypsiä podeja, päätin laittaa niistä kokeeksi siemeniä itämään. Taimiseokseen päätyi 25kpl parhaimman näköisiä siemeniä. Nyt viikon jälkeen pinnalla on 23 itänyttä. 92% on mielestäni ihan hyvä itävyys. Itäneiden kesken oli pieniä nopeuseroja, joten en ihmettelisi jos tuolta mullan alta vielä joku ponnistaisi. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...