perjantai 17. helmikuuta 2012

Ensimmäiset villini

Chilifoorumilla huomasin lähes jokaisella olevan kasvattina myös villejä tai puolivillejä lajikkeita. En oikein tuolla hetkellä nähnyt niissä mitään suurta kiinnostusta. Kun luin lajikkeista enemmän, heräsi mielenkiinto. Olin aikasemmassa eBay ostoksessa tullut ostaneeksi Tepinin siemeniä, joten villihkö lajike oli kuin varkain saapunut siemenvalikoimaani.

En tiedä kuinka harvinaisia osa villeistä lajikkeista ovat, mutta kyllä siemeniä sai jahdata tuntikausia eri siemenmyyjiä selaten ja etsien. Ensimmäinen ajatus oli löytää C. Flexuosumin siemeniä. Olin yhteydessä muutamaan brasilialaiseen chiliharrastajaan, joista yksi väläytti lähettävänsä siemeniä. Mitään ei sitten kuulunutkaan, joten jatkoin omaa etsintää villien siemenistä.

Joiltakin myyjiltä löytyi jotain, mutta en innostunut. Lisäksi hinnat olivat päätä huimaavia. Olin jo luovuttamassa villien metsästyksessä, kunnes yllättäen osuin hollantilaiselle sivustolle.

http://www.capsicumseeds.eu tarjosi yllättäen mukavan sortimentin villejä ja puolivillejä muutamien muiden lajikkeiden ohella. Hinnatkin olivat kohdilla. Paypalkin oli hyväksytty maksukanavaksi. Ensimmäisen tilauksen mukaan luvattiin myös lahjasiemeniä! Kaiken tämän kruunasi vielä olemattoman pieni postitusmaksu (1,20€).

Tilaukseni käsitti seuraavat siemenet:
- C. Parvifolium (Large mini mini)   14kpl   3€
- C. Cardenasii Type1 (CAP1530)  12kpl   5€
- C. Frutescens (Duke Pequin)       14kpl   3€
- C. Lanceolatum                             10kpl   7,50€

Ensitilaajan lahjaksi tuli vielä seuraavia siemeniä.
- Bode Laranja           C. Chinense          6kpl  2€
- Coração de Boi       C.baccatum          6kpl  2€
- Brasileira 3 Lobos   C. baccatum       11kpl  2€
- C. Rhomboideum                                  8kpl  7,50€

Ainoa pettymys on todennäköisesti se, että C. Parvifolium onkin todennäköisesti C. Baccatum var. Baccatum.

4 kommenttia:

 1. Pystyykö ebaystä tilaamaan chilin siemeniä, ilman että ne jää tulliin tai johonkin välille?

  VastaaPoista
 2. Lyhyesti, ei jää. Pienissä ostoissa on ihan sama kuin ostaisi huuto.netstä.

  Ylläolevat tulivat Hollannista ja postihan kulkee tullitta eu-alueella. eBaylta tilattaessa pitää ensimmäiseksi tietää mistä maasta tavara tulee. Jos tavara tulee eu:n ulkopuolelta, se tulee postitulliin automaattisesti. Tulli ei kuitenkaan käsittele alle 45$ arvoltaan olevia lähetyksiä. Arvollinen raja kulkee eri tuotteiden kohdalla eri summissa, mutta kun lähetyksen arvo on esim. alle 40$ ei ole mitään hätää. Jos lähetys kuitenkin jää jostain syystä tulliin, pitää kaupasta olla jonkinlainen kuitti, jolla pystyy esittämään tavaran sen arvoiseksi kuin se on.
  Vaikka tavara jäisikin tulliin, se ei ole maailmanloppu, mutta se voi aiheuttaa erinäisiä lisäkuluja ja lisätä vaivaa.

  Itse olen tehnyt eBaylta likimain sata kauppaa. Suurin osa niistä on ollut eu:n ulkopuolelta. Arvokkain ostos on ollut 43$, joka sekin tuli ongelmitta laatikkoon saakka. Tähän mennessä kolme tuotetta on jäänyt tulematta, joista kaksi hyvitettiin heti asiasta valitettuani. Tärkeintä onkin valita tuotteita myyjiltä joiden prosentit ovat mahdollisimman lähellä sataa prosenttia. Kaukomailta tilattaessa paketin katoamiselle on kuitenkin aina riskinsä. Kannattaakin tehdä vain kauppoja joiden arvon on valmis häviämään.

  Siemeniä kannattaa katsoa osotteista ebay.co.uk , ebay.de , ebay.com ja ebay.com.au

  Internetissä on toki paljon paljon siemenkauppoja, joista saa paljon suuremmalla todennäköisyydellä puhtaita ja oikeita siemeniä kuin eBaylta. ;)

  VastaaPoista
 3. Ahaa okei. Kiitos hyvästä tietoiskusta ;) oon tilannu ebaystä kaikkea mahollista tavaraa ja kaikki on tulleet. paitsi tällä hetkellä yks paketti uupuu.

  Kumma ku täältä ei löydy kaupoista tai mistään chilisiemeniä saatika mitään muuta, vaikka ennen on ollut! : O

  VastaaPoista
 4. Chilin siemeniä on kaupoissa melko vähän. Ylläri oli jo melko pian vuodenvaihteen jälkeen isoihin Prismoihin ilmestyneet siemenhyllyt. Niissä oli melko mukava valikoima chili-lajikkeita, eikä vain sitä yhtä ja samaa perus cayannea. Mutta pikkasen erikoisempaa etsittäessä, ei kaupoista kyllä löydy. Fataliin verkkokauppa http://fataliiseeds.net/ tarjoaa sitten jo riittävän valikoiman monille. Joskin yksittäisiä lajikkeita ostettaessa hinnat ovat melko korkeita.

  eBaylta ostettaessa kannattaa olla tarkkana ja ymmärtää mitä on huutamassa. Olen nimittäin useamman kerran törmännyt setteihin huutopuolella jotka listaavat liudan siemeniä. Vasta tarkempi lukeminen ja ymmärtäminen aukaiseekin sen käsityksen, että olet huutamassa OSTO-OIKEUTTA! Jos haluat yhden lajikkeen, niin siitä pitää maksaa vain yhden lajikkeen hinta. Itse menin tähän retkuun, koska en täysin käsittänyt saksa-englanti käännöstä. Voitin kohteen 4€:lla, mutta tuo hinta kattoikin vain 4 vapaasti valittavaa lajiketta. Eli hintaa siis 1€/10 siementä per lajike. 10€:lla sai sitten 10 lajiketta ja ilmaisen postituksen, joten se oli sitten se järkevin ratkaisu lopulta.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...