keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Lämpöä ja kukintaa

Yläkerran rauhallinen kasvu sai yllättävän sykäyksen, kun viikonlopuksi sää lauhtui ja kovemmalle lämpötilalle asetettu ilmalämpöpumppu oli nostattanut huonelämmön 25°C:seen.

Chilit olivat silminähden riemastuneet kasvamaan. Tuntematon C. Chinense ja Scotch Bonnet jotka aikaisemmin kokivat juuripesun riemun, olivat myös rehevöityneet huomattavasti.

  ? Chinense15.2.2012

 

Vaikka aurinkoa ei ole vielä hirveästi nähty, niin lisääntynyt luonnonvalo on mielestäni tuonut oman lisänsä kasvatukseen. Päivisin chilit, kuin myös tomaatitkin kääntävät katseensa kohti ikkunaa ja iltasella kohti LED-valoa. Aikaisemmin epäilin juuri LED-valojen valon laatua ongelmia tuottavaksi, mutta nyt mitään viitteitä sellaisesta ei ole esiintynyt. 

Kukkanuppuja on siellä täällä, mutta katsotaan miten ne aukeavat. Tiputin nimittäin lämmön takaisin sinne 20-21°C paikkeille ihan jo asumismukavuuden takiakin.  Aikaisemmin kukkinut Anaheim tiputti jo avautuneen kukkansa. Aika ja olosuhteet eivät ilmeisesti olleet vielä otolliset hedelmän kehittymiselle. Siitepölyä kyllä oli ja kukkaa tupsuttelin siveltimellä useaankin kertaan.

 

Viikonlopun aikana myös Siberia House Chilit olivat aukaisseet ensimmäiset kukat.

Nuo Siberiat olen joutunut nostamaan pois minikasvaristani tilanpuutteen vuoksi. Ne elelevät minikasvihuoneen  päällä jääden aamun ja illlan keinovalosta paitsi.

 

 

 

 Aji Cristal

 

Itämisestä saakka kituneet Aji Cristalit ovat lopultakin alkaneet kasvaa ja ovat melko hyvännäköisiä. Toinen aukaisikin ensimmäiset kukkansa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...