keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Purkinvaihtoja

tomaatit_290212

Moneymaker Tomaatit 9.2.2012

Vaikka tässä on harsosääskien kanssa ollut ongelmia, on suurin osa taimista kasvanut mukavasti. Tomaatit olivat saaneet sen verran pituutta, että ne oli jo aika vaihtaa uusiin purkkeihin. Moneymakerit kasvoivat vauhdilla hyvään turpeeseen päästyään, auringonvalon ja lisääntyneen lämmön autellessa. Taimet siirtyivät nyt viileämmälle veranan ikkunalle.

 

Kun purkinvaihtoihin alettiin tomaateilla, niin sitten sitä oli luonteva jatkaa chilien kanssa. Osa chileistä oli päässyt venymään pituutta, joten seuraava purkki piti olla hieman syvempi. Kun sopivia purkkeja ei oikeastaan ollut, niin taimet siirtyivät muutenkin vähän isompiin purkkeihin. Kun aloin taimia siirtelemään, niin laitoin monta muutakin tainta hieman isompaan purkkiin. Ainakin kasvun edetessä yksittäiset purkit ovat helpompia kennoihin nähden.

Osassa taimista oli nähtävissä harsosääsken tuhot. Monissa taimissa ei käytännössä ollut juuria lainkaan. Saman aikaan itäneissä taimissa saattoi olla huikea ero. Eipä ole vaikea arvata kummassa on juuria.

aiji_tricolor_ero_290212 lemon_drop_ero_290212

Aiji Tricolorit 29.2.2012

Lemon Dropit 29.2.2012

Perliittiä olen tilannut, mutta jostain syystä sen toimitus on takkuillut. Kuukauden odottaminen saa siis vielä jatkua. Katsotaan jääkö sen tarve ensi kauden valmisteluihin. Turvetta olen keventänyt nyt pestyllä leca-soralla. Se tuntuukin ihan järkevältä, joskin aivan pienissä astioissa se ei oikein puolusta paikkaansa. Piukkaan pakattu kasvuturve onkin kuohkeutunut näppärästi porakoneessa kiinni olevalla maalisekoittimella samalla kun olen sekoittanut sillä leca-sorat turpeeseen.

turve_sekoittamaton_270212 turve_sekoitettu_270212

Paakkuinen piukka kasvuturve.

Kuohkeutettua ja kevennetty käyttövalmis turve.

Minikasvarissa alkaa tulla tiukkaa pinta-alan kanssa. Vanhemmat taimet saivat väistyä pikkutaimien tieltä. Lisäksi päivät alkavat lämpenemään auringonpaisteen myötä, joten muoveja pitää raotella. Kun vieraisilla käy silloin tällöin uteliaita kissoja, piti minikasvariin tehdä samalla pieni päivitys. Sivuun siirrettävä verkko takaa ilmankierron, mutta pitää samalla kissat poissa taimien luota. Purkkienvaihteluiden lomassa toinen Cornish Rex ehtikin tehdä tuttavuutta taimiin.

minikasvari_280212 minikasvari_kissasuoja_280212

Täyttä minikasvarissa 28.2.2012

Kissasuoja pitää uteliaat loitolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...