maanantai 20. helmikuuta 2012

Repsahdus…

Jonkin aikaa sitten vannoin etten laita enää uusia siemeniä itämään. Kuten tuolloinkin jo arvelin, ei tuo lupaus tule pitämään. Eihän se siis pitänyt.

Villien suhteen en elättele toiveita sadosta, mutta jokin tai joitakin puskia talveksi olisi kiva saada sisällle. Tuohon talveen on onneksi reippaanlaisesti aikaa, mutta suunnitelmat sen toteuttamiseksi on kuitenkin laitettu etenemään.

Koska villien idätykset ja taimi vaiheet ovat oleet hankalia, päätin laittaa muutaman siemenen vielä itämään.

Tepin on tuossa kasvanut ihan mukavasti ilman suurempia ongelmia, mutta sitä on vain yksi, joten kaksi lisää.

Rhomboideumista kolmesta iti kaksi ja toinen taimen alku kuoli, joten jäljellä on yksi. Nykyinen Rhombo on ihan hyvännäköinen, mutta pari varataimenta ei varmasti ole pahaksi.

Lanceolatumin itänyt nysä jäi jotenkin siihen tilaan, eikä kehitystä tapahtunut. Laitoin nyt kolme uutta siementä itämään. Katsotaan tuleeko niistä mitään. Aikaisemmat kaksi ovat itämättä, mutta varmuuden vuoksi en niitä vielä heittänyt pois. Ovat samassa kipossa uusien siemenien kanssa. Kyllä ne sieltä jostain ylös pukkaavat, jos ovat pukatakseen.

Idätysmetodi on nyt uusi, eli valoa vain ikunasta ja lämpöä samaten. Märän turpeen päällä on paperikerrokset, joiden välissä nuo siemet ovat. Tuo on sellainen lautan välimuoto. Lähinnä idea tuli siittä, että juuret (jos tuossa nyt joku itää) saavat vapaasti tunkeutua paperiin ja siittä aina turpeeseen saakka. Samalla sain mullan talteen jossa majaili kaksi itämätöntä Lancea. Niitä kun en sitten erottanut enää turpeen joukosta pienen koon takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...