torstai 23. helmikuuta 2012

Vesiviljely nopeaa…?

No ehkä se joillakin on. Minulla ei.

Vesivesiviljelystä on paljon puhetta ja se on “hotti juttu”. Hienoja ja satoisia kuvia löytyy runsain mitoin, joten pitäähän tämäkin juttu katsastaa.

Vastoinkäymisten ja huonon suunnittelun tuloksena sain väkerrettyä oman laitokseni pystyyn. Pumppuna on 5W:n akvaariopumppu, joka pyörii neljän minuuttia päällä muutaman tunnin välein. Pumppausväli oli aikaisemmin 6h, mutta vaihdoin sen juuri eilen neljään tuntiin. Veden Ph on n. 6 ja EC 0,9. Ph:ta tipautettu tilkalla kahvia.

Lämpötilan ollessa tuossa veranalla hieman viileät 16-19°C, ei kehitystä tapahdu. Se on helppo todeta kuvistakin. Nyt sentään oli jo muutamia hiusjuuria tullut kivivillasta läpi. Mullasta siirretty Scotch Bonnet on sentään pysynyt hengissä. Juuret ovat ikävän ruskeat. Eilisessä vilkaisussa juuristoon näkyi yksi valkoinen juuri. Eli toivoa on siinä missä noiden Habanerojenkin kanssa.

vesiviljely_190112

vesiviljely_230212

Vesiviljely 19.1.12

Vesiviljely 23.2.12

Lämpöä ja valoisia kelejä odotellessa nuo saavat pärjätä tuolla. Vertailun vuoksi siittä mitä hieman paremmat olosuhteet vaikuttavat, löytyy hyvä esimerkki samasta taimisatsista. Valitsin 23.12.11 itämään laitetuista Habaneroista  suurimmat vesiviljelyyn. Kolme ylitse jäänyttä taimea en kuitenkaan raaskinut heittää pois. Jätin ne ilman suurempaa huomiota kasvamaan. Ne saivat muiden kasteluiden ohessa laihaa lannoitevettä, mutta kasvua niissä ei näkynyt. Nyt n. viikko sitten päätin laittaa ne ns. passivivesiviljelyyn. Kivivillakuutiot leca-soran päälle ja loppu kiposta täyteen samaa soraa. Voimakkaampaa lannoitevettä kippo sitten täyteen. Nyt tilannetta tarkasteltaessa viikon jälkeen, niin pitää olla tyytyväinen kasvuun. Hyvältä näyttä. Tosin nämä saavat lämpöä ja valoakin paljon enemmän.

habanerot_paassiivissa_230212

Habanerot passiivivesiviljelyssä 23.02.12

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...