torstai 22. maaliskuuta 2012

Epämuodostumia

Talvehtiva Hungarian yellow wax alkoi helmikuun alussa osoittaa piristymisen merkkejä. Takana oli juurihoitoa, eli pesu ja pääsy puhtaaseen kuohkeaan turpeeseen. Kukkanuppuja alkoi muodostua sinne tänne puskaa, mutta lähempää tarkasteltaessa ne eivät olleet täysin normaaleja. Kukan verholehdet olivat poikkeuksellisen suuret ja hyvin jäykän näköiset. Niistä oli kaukana se sirous joka kukkanupuissa normaalisti on.

hyw_epamuodostunut_kukka

Epämuodostunut kukkanuppu

hyw_kukka

Normaalikukkanuppu

Vaikka kukkanuput olivat erikoisen näköiset, auetessaan kukka itsessään terälehtineen olivat normaalit. Epänormaaleista kukista muodostui sitten taas epämuodostuneita podeja.

hyw_epamuodostunut_podi

Epämuodostunut podi edestä

hyw_epamuodostunut_podi3

…ja alta

hyw_epamuodostunut_podi4
Toinen epämuodostunut podi

hyw_epamuodostunut_podi2

…ja sama alta

hyw_normaalimpi_podi

Normaalimpi podi

Epämuodostumiin on aika vaikea arvella syytä. Onko se ollut pölyttymisessä (siveltimellä pölytetty), vai onko lannoite ollut liian vanhaa. Lannoitteessa on voinut olla jokin ravinne pahasti pielessä. Kasvi on kuitenkin saanut samaa lannoitetta kuin muutkin, mutta muissa vastaavia oireita ei ole.
Maan happamuutta en ole kuitenkaan tarkastanut, vaikka jossakin vaiheessa lykkäsinkin kahvivettä kasvien juurille.

Nyt kyseinen puska tekee jälleen normaaleja kukkia.

Kun erikoisuuksiin päästiin, niin tässäpä vielä muutama erikoisuus. Eivät ole niin kovin kummajaisuuksia, lähinnä hauskoja yksityiskohtia.

early_jalopeno_teralehti Early Jalapenon lehdestä löytyy kaksi kärkeä. Tämän nuoren taimen lehden syyksi on melko helppo päätellä jotain vioittumista.
ancho_grande terälehti Ancho grande menee Jalapenoa pidemmälle yhteenkasvaneella lehdillään. Kyseessä on talvehtiva kasvi.
bhut jolokia_eri_variset taimet Kolmen Bhut Jolokia lilan setistä löytyy yksi eri värinen. Kaikki kolme siementä ovat lähtöisin samasta podista. Näitä punertavia on kolme muutakin, joten tämä ei ole ainoa saman podin siemenistä lähtenyt punertava taimi. Suurin osa taimista kehittyi kuitenkin vihreäksi.

Kolmen taimen sijoittaminen yhteen on kokeilu, jonka tuloksena haetaan lähinnä koristeellista kasvustoa, ei satoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...