lauantai 3. maaliskuuta 2012

Micro Tomit uuteen kotiin

Marraskuun lopulla tilasin Just Seedin eBay kaupasta Micro Tom tomaatin siemeniä (12kpl 1.25 £). Kylvö tapahtui hieman myöhästynenä joululahjana joulupäivänä. Laittamani kaksi siementä iti jo parin päivän päästä. 
28.12.2011
Hyvin vauhtiin päässyt kasvu tökkäsi kuitenkin pian. Osa syynä saattoi olla liian voimakas turve, joka oli alkujaan ollut kasvihuonekäytöstä poistettua turvetta kasvukauden loputtua. Toinen ja ehkä suurin ongelma saattoi olla harsosääsket, joita pörräili muutamia taimien lähellä. 8.1.2012
Kasvun tökättyä ja pysähdyttyä tyystin, vaihdoin turpeen parempaan. Samalla oli ajatus päästä eroon harsosääskien toukista, jos sellaisia oli. En toukkia erottanut turpeesta, mutta samalla totesin sen, että tomaateilla ei ollut juuria lainkaan. Runko oli siis vailla juuria. Jotenkin ihmeen kautta Microt olivat kuitenkin selvinneet, vaikka kasvu oli kääntynyt lähinnä kalpenemiseen ja kuihtumiseen.
14.1.2012Turpeen vaihdon myötä ja taimien siirto osittain auringonvaloon näytti tuottavan tulosta. Kalvenneet taimet alkoivat saada väriä takaisin. Osittain pelkäsin LED-valojen aiheuttaneen ongelmia, mutta vika ei kuitenkaan ollut siinä. Tästä alkoikin sitten Micro Tomien kasvaminen ja kuntoutuminen, jos asian voin niin ilmaista.
Tänään oli sitten se aika kun Micro Tomit olivat saaneet tarpeeksi kokoa ja ne olivat valmiita luovutettavaksi. Joululahja tavoitti konkreettisesti  saajansa hieman myöhässä, mutta kuitenkin hengissä.
                                                     28.1.2012                                                           3.3.2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...