torstai 8. maaliskuuta 2012

Pistokkaita

Pistokkaita on tullut otettua joitain satunnaisia ja onnistuminenkin on ollut melko kahtiajakoista. Suurin osa on kuitenkin kuollut. Juurutuksessa olen testannut vesilasissa kuin myös kivivillassa juurutusta. Tulipa taannoin kokeiltua myös omatekoista pajuvettä. Pajuvedellä en päässyt mihinkään tuloksiin, vaan pistokkaat nuukahtivat nopeasti.

Nyt päätin kokeilla ihan oikeaa juurutushormonia. Jauhemaisen multaan kaadettavan jauheen asemasta päädyin geelimäiseen nesteeseen, Clonexiin.

Leikkailin Bhut Jolokiasta kymmenen oksaa ja Siberian house chilin siistimisestä jäi kaksi sopivaa pätkää tätä testiä varten. En tällä hetkellä oikeastaan tarvitse pistokkaita, mutta eipä siittä haittaakaan ole, jos noista jotain kehkeytyy.
clonex

Leikkasin oksat ensin saksilla irti puskasta ja trimmasin oksanpään viistoksi terävällä veitsellä hieman katkaisukohdan yläpuolelta. Samalla leikkasin lehtiä pienemmäksi. Suuremmat lehdet leikkasin puoliksi ja pienempiä vähän vähemmän. Pieniä lehtiä ei käsittääkseni tarvitse leikata, mutta saan tällä tavalla juurutuksen aikaiset lehdet “korvamerkittyä” ja erotan uudet lehdet nopeasti vanhoista. Puolet oksista saivat Clonex dippauksen ja loput päätyivät ilman käsittelyä vesilasiin juurtumaan. Mielenkiintoista nähdä mikä vaikutus Clonexilla on juurtuvuuteen, vai onko sitä ollenkaan.

trimmatut_pistokkaat dipatut_pistokkaat

Trimmatut pistokaat

Clonex dipatut

pistokkaat_ valmiina
Juurutustesti alkanut. Purkkien päälle pitää vielä lisätä
muovipussi kosteuden lisäämiseksi.

Clonex Turun Herbertistä 12€

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...