lauantai 24. maaliskuuta 2012

Puutarhan kevät 2012

Turun messukeskus täyttyi taas Puutarhan kevät messujen merkeissä puutarhasta ja kukkasista kiinnostuneista.

Tämä olikin ensimmäinen kerta kun itse kiinnostuin messuista ja syynä puhtaasti chilien esilläolo messuilla.
jukka_kilpinen
chilinurkkaus

Chiliä löysi tästä nurkkauksesta

Legendaarinen chilimies Jukka Kilpinen promosi uutta Fatalii Gourmetin Naga Morich Salmiakkitoffeeta

 

Chilit olivatkin mukavasti esillä niin viherkasveina kuin myös valmiina tuotteina. Chilikeskittymästä löytyi Poppamies, Chilitarvike, Tammisillan puutarha, Fatalii Gourmet ja Zen Grow.

fatalii_gourmet Chilitarvikkeiden lisäksi esillä oli myös maistiaisia. Voiton vei selkeästi Fataliin uutuus Naga salmiakkitoffee. Itse pidän väkevästä ja mielestäni oma kynnys on keskitasoa korkeammalla. Omaan makuun patukka oli sopivan tulinen, mutta ei kuitenkaan mikään tuleton. Maistiaiset kävivätkin hyvin kaupaksi kaiken ikäisille. Allekirjoittanut ihmetteli vaivihkaa iäkkäämpien rouvien kommenttia: “eihän tää oo yhtään väkevä”.

Maistiaisia tarjolla

 

Chiliosastolla tuli notkuttua aika pitkään ja samalla oli mielenkiintoista huomata, että chilit selkeästi kiinnostivat valtavasti monia messuvieraita ikään tai sukupuoleen katsomatta.

Messuilla oli paljon näytteilleasettajia, joista arviolta puolet tai vähän yli, olivat suoraan kytköksissä puutarhaan. Muiltakin markkinoilta ja messuilta tuttuja “rihkaman” myyjiä löytyi siis täältäkin. Itse haen messuilta idoita ja uutuuksia, mutta mitään konkreettista ei lopulta jäänyt käteen. Esitteitä ja katalogeja oli niukasti jaossa ja nekin oli jo aikaisemmin tarttuneet mukaan alan liikkeistä.

Messuja jonkin verran kiertäneenä ihmettelen nykyistä “trendiä”, jossa yrityksen sortimentti pidetään kovin rajallisena esillä. Pidän esimerkiksi Biolania melko mielenkiintoisena yrityksenä pikkujulkaisuineen. Puutarhamessun anti kyseiseltä yritykseltä jäi messujen osalta lähes vain kuivakäymälöihin, joka on tavallaan melko harmi.

Vihreyttä messuilla ei ollut niin paljoa kuin odotin. Suurimmat vihreydet olivatkin lähes poikkeuksetta messujärjestäjien rakentamia rakennelmia ja asetelmia. Kukkatorni oli näyttävä, vaikka ei nimensä veroisesti kukkinutkaan.

vihreaseina2 vihreaseina vihreäseina3
11m korkean kukkatornin idean takana on Viheraseman Pasi Lindberg. Lindberg tunnetaan paremmin Zen Grown pöytäpuutarhasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...