sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Ajoissa pois lautalta

Vaikka tuossa jonkin aikaa sitten manasin lauttaidätystä itselleni sopimattomaksi, laitoin kuitenkin muutamia villejä sellaiselle itämään. Tepinit itivät nopeasti ja aikaisemmin laitetut C. Rhomboideumit vähän ennen.
En kuitenkaan saanut itsestäni irti sen vertaa, että olisin saanut siirrettyä itäneitä pois lautalta. Ai niin noi… jos huomenna. Ja sama sitten toistui huomenna. Ensi alkuun tuntui ihan viisaalta antaa taimien hieman vahvistua, mutta sitten unohtelukin alkoi tuskastuttaa.
Pariin otteeseen lirautin itäneille lannoitteellista vettä, jotta edes jostain irtoaisi sitä voimaa kasvamiseen. Tepinit kasvoivatkin ongelmattomasti. Tänään sain sitten itsestäni irti niin paljon, että aloin siirtämään itäneitä lautalta. Juuret seikkailivat paksun vessapaperin lomassa ja toisen Tepinin juuri kääntyikin yllättäen stryroksin sisään. Ei sentään tullut toiselta puolelta ulos. Poikkihan tuo juuri napsahti.
tepin_150412


villit_itaneet_150412
Tepinin juuri kaivautuu styroksiin
Tepinit ja Rhombot itivät ongelmitta

C. Lanceolatumit jäävät vielä lautalle. Ylimmäinen iti, mutta sitten sen kehitys pysähtyi. Kahden viimeisen Lancen siemenen itämiseen en oikeen pidä todennäköisenä. Vaikuttaa vahvasti siltä, että Lancen siementen osto on pahin erheeni chiliuralla. En yksinkertaisesti saa näitä itämään.

IMG_5729 Sitten Lanceolatumin murheiden perään hieman piristystä. Veranan kaksi talvehtivaa Prairie fire chiliä ovat innoissaan kukkineet ja aloittaneet podituksenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...