maanantai 23. huhtikuuta 2012

Coração de Boi kaipaa valoa

Coração de Boi (C.Baccatum) “häränsydän” on ollut mielenkiintoinen kasvatettava. Kolme laittamaani siementä itivät nopeasti ja taimet koulisin 15 päivän kuluttua itämään laitoista.
En tästä lajikkeesta löytänyt käytännössä mitään kohtuullisella googlauksella. Tämän lajikkeen alkuperästä ei siten ole oikeastaan mitään käsitystä. Kyseessä lienee kuitenkin hieman harvinaisempi lajike, vaikka villistä lajikkeesta nyt ei kuitenkaan ole kyse.
Coracaot lähtivät kasvamaan hyvin ja mitään ihmeempää ei ilmentynyt. Kasvu eteni samaa tahtia muiden kanssa. Kun ikkunalautakasvatus alkoi käydä ahtaaksi ja taimien levitys automaattisesti vei osan taimia kauemmaksi, alkoivat Coracaot osoittamaan muista poiketen mieltään. Varret taipuivat mutkalle ja varsien tukevuus hävisi. Lehtiä alkoi tippumaan. Myös toisiin chileihin kosketuksessa olleet lehdet saivat vauriota osakseen.
coracaot_220412

coracaot_lehtivaurio_220412
Coracaoen lehtivauriot
Hontelot lehdettömät Coracaot 22.4.12
Nyt Coracaot on siirretty pohjoisen ikkunan eteen, jossa ne saavat paremmin ja tasaisemmin valoa. Toipumista ja muutoksia pitänee seurata ja yrittää siirrellä taimia parempaan paikkaan jos tila heikkenee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...