perjantai 27. huhtikuuta 2012

Mullasta veteen ja taas multaan

Syksyllä kesän kituuttaneiden chilien yhdeksi ongelmaksi paljastui juurten mitättömyys. Tein uusia purkituksia parempaan maa-ainekseen ja lopulta pesin juuristoista pois huonon peltomullan. Scotch bonnet oli yksi juuripesun kokeneista juurettomista chileistä.

Kun juuria piti saada kasviin ja vesiviljelyssä oli paikka vapaana, niin laitoin tuon vähäjuurisen SB:n verkkoruukkuun ja vesiviljely systeemiin. Pitkään aikaan ei tapahtunut mitään, mutta lämpötilojen noustessa veranalla ja auringonvalon lisääntyessä alkoi myös juuria kasvamaan. IMG_4111
  Vesikasvatuksen aloitus 20.1.12

Koska vesiviljelyssä olevien habanerojen kasvu on ollut viime aikoina runsaampaa, oli ylimääräisen SB:n aika väistyä sivuun. Saman kohtalon tulee vielä kokemaan pari vesiviljelyn habaneroa tilanahtauden takia.

Uusia juuria oli tullut mukavasti lisää, kuin myös vihreääkin kasvustoa. Tästä on hyvä jatkaa vedestä takaisin multaan.

IMG_5800
Uusia juuria 24.4.12

Jotta verkkoruukku ei aiheuttaisi myöhemmin mitään ongelmia, paloittelin ruukun kappaleiksi juurakosta. IMG_5808
Näin!
Scotch bonnet pääsi taas multaan. Tarkemmin sanottuna turveseokseen. Lähdin tässä kohtaa taas kokeilemaan uutta seosta. Purkin pohjalle 50/50 suhteella kasvuturvetta ja lecasoraa. Loppu purkista täyttyi kasvuturve-perliitti-lecasora seoksella (70-20-10).
Tavoitteena siis edelleenkin hakea parempaa seosta chileille.
Kekkilästä saamani tiedon mukaan harrastajien suosima seos on puutarhamulta-puutarhaturpeen 50/50 seos.

Itse olen käyttänyt keltasäkkistä Kekkilän kasvuturvetta (Proffessional 420W), joka saamieni tietojen mukaan on ammattilaisten käyttämää ja laadukkaampaa turvetta kuin hieman halvempi valkosäkkinen puutarhaturve.
IMG_5811

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...