maanantai 28. toukokuuta 2012

Czechoslovakian Black

IMG_6596 (Capsicum Annuum) Pieni katsaus tähän lajikkeeseen. Annuum suvun chili, joka hieman eroaa perinteisestä Annuumeista tummahkoilla kasvinosillaan ja violetin värisillä kukinnoilla.
Lehdet ovat kuitenkin monasti normaalin vihreät.

Czechoslovakian Black on helppo chili ja sen hoito ei vaadi kummia. Puoliaurinkoinen ikkunalauta riittää sille talvellakin ja se kukkii mielellään talven yli. Kasvu on hyvällä paikalla tavallisen Annuumin tapaista.

Kasvi on herkkä kirvoille, mutta myös punkit leviävät siihen.

Pistokkaan juurtuminen on hidasta ja pistokas ennemmin aloittaa kukkimisen, kuin alkaisi kehittää juuria. Poistamalla kukkien alut pistokkaaksi laiton yhteydessä, voi nopeuttaa juurtumista.
IMG_6575

IMG_6586 Hedelmät ovat vaihtelevan kokoisia, mutta tyypillinen koko niille on hieman alle 5cm. Paksuutta paksuimmillaan parin sentin luokkaa.

Hedelmä itsessään on tuleton, mutta siemenkiinnikkeet siemenien kanssa nostavat poltteen n. kolmen paikkeille. Poltto ei kuitenkaan paha ja se häviää suusta muutaman minuuttien kuluessa. Hedelmälihan maku on runsaan paprikamainen, olematta kuitenkaan kuitenkaan paprikamaisen terävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...