maanantai 7. toukokuuta 2012

Hieman juurevuustestistäni

Tuossa jossakin jo väläyttelinkin jo testissä jossa oli tarkoitus tutkia hieman juurien kasvua eri multa-turvetyypeissä. Tein testiputkia joihin laitoin erilaisia maa-aineksia ja laitoin Ramiro-paprikan siemeniä niihin itämään.

Tähän väliin on pakko todeta, että pieleenhän tuo testi meni. Testi ei vastaa edes sitä todellista tilannetta, jota noudatan omissa kasvatuksissani. Tämän ei pitänyt olla sananmukainen multatesti, toki siitä voi sellaisen saadakin joillakin muutoksilla. Tarkoitus oli tutkia sitä miten jokainen multa tiivistyy kasteltaessa ja miten juuret etenevät ja kasvavat eri aineksissa ja seoksissa, vaikka maan päälliset osatkin tuli nyt kuvattua.

Tulen uusimaan testin jo ihan oman kiinnostuksen takia ja nyt pyrin tekemään sen mahdollisimman tavallisella tavalla. Tarkoitus on aloittaa 9cm:n ruukuista ja ja jossakin vaiheessa vielä tehdä yksi ruukun vaihto. Ruukunvaihto tapahtuu 12cm:n ruukkuun tai sitten uudelleenistutus tapahtuu 9cm:n ruukkuun syvemmälle. Ajatuksia ja ideoita saa mielellään antaa.

Koska jotain tuli saatua aikaiseksi, joten tässä kuvia. Kaikki siemenet ovat lähtöisin samasta Ramiro-paprikasta. Kaikkia on kasteltu samalla vedellä, poislukien perliitti, joka sai ravinneliuoksen heti alusta, muut myöhemmin. Testiputkilot ovat olleet aurinkoisella ikkunalla sekaisessa järjestyksessä, joten yksi setti ei ole ollut yhdessä ja samassa ryppäässä. Testiin valitut mullat ja turpeet olivat niitä joita minulla oli saatavilla omasta takaa.

taimiseos_perliitti Kekkilän Taimiseos W+Humistar +perliitti
puutarhan_multa Ammattipuutarhasta tomaattiviljelystä kauden vanha turve, siirretty maanparannuskäyttöön.
loimaan_puutarha_multa Aurinko puutarhamulta
loimaan_kasvuturve Aurinko kasvuturve
pelto Oman pihapuutarhan savista ja köyhää multaa.
kekkilan_puutarhamulta Kekkilän puutarhamulta
kekkilan_kasvuturve_420w Kekkilän Proffessional kasvuturve 420W
kekkilan_taimiseos Kekkilän Taimiseos W+Humistar
perliitti Perliitti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...