torstai 24. toukokuuta 2012

Numex Big Jim selviää sittenkin

Numexin Big Jimin elo on ollut täynnä pelkkiä vastoinkäymisiä. Kesä 2011 meni kituuttaen etanoiden syödessä lehtiä jatkuvasti. Sisälle siirron yhteydessä iskikin sitten kirvat, joista NBJ otti nokkiinsa osittain tehdyn torjuntatyönkin osilta. Kirvojen jälkeen tuli toinen kirva-aalto heti kun pientä toipumista alkoi tulemaan. Koko talven NBJ nökötti parin pikkuriikkisen lehden kanssa.

Kun minkäänlaista kasvua ei tapahtunut, oli edessä vielä uusi yritys tai komposti. Päätin kurkata turvetutkimuksieni ohessa juuristoon. Shokista selvittyäni huomasin 19.2.12 NBJ:n täysin juurettomaksi.

Kevään lämmetessä NBJ intoontui hieman kasvattamaan lehtiä, niin sitten tulivat punkit. Punkit eivät ehtineet tehdä tuhoa, vaan ne levisivät viereisistä kasveista. Myrkytyksen jälkeen NBJ päätyi olohuoneen aurinkoiselle ikkunalle, jossa se sai olla rauhassa.

Positiivinen yllätys oli muutama viikko sitten, kun huomasin kukan NBJ:ssä. Tämä oli ensimmäinen kukkanen, vaikka takana oli yksi kausi. Tästä ei kulunut paljoa aikaa kun huomasin lisää kukkia ja jopa hedelmän alun!! Ja pian oli podin alkuja lisääkin! Hyvä tavaton!

23.5 vaihdoin pienen NBJ:lle talvehtimispurkin tilalle vähän isomman purkin ja kyllähän sieltä nyt juuria löytyi. Ei purkin täydeltä, mutta mukavasti kuitenkin. Toivottavasti nyt elo jatkuu kasvihuoneessa positiivisissa merkeissä. :)
IMG_6527

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...