tiistai 29. toukokuuta 2012

Texas Pete – Hot Sauce

IMG_6620 Eräällä kauppareissulla jouduin hieraisemaan silmiäni, koska silmiini osui tulisia kastikkeita. Noh, silmään ei lentänyt sentään kirjaimellisesti tulista kastiketta, vaan huomasin sellaisia hyllyssä. Tämä oli erikoista, olihan suuressa päivittäistavarakaupassa perus ruokaostoksilla.
Huomio kiinnittyi nopeasti hyllyn toisessa päässä majailleisiin suurempiin tonkkiin ja nimeen Texas Pete. Itselläni ei ole ollut kiinnostusta aikaisemmin valmiisiin kastikkeisiin, mutta jostakin tämä nimi oli tarttunut alitajuntaan suosittuna siipikastikkeena. Tonkka lähti kaupasta mukaan.
Koska olin jo jonkin aikaa miettinyt kanansiiville tulisempaa kastiketta, niin tilaisuus osui kuin nyrkki silmään. Nyt löysin siis sitä legendaarista siipisoossia lähimarketista.

Koska kastike tehdään käsitykseni mukaan annuum lajin cayanne chilistä, hmmm.. maku on sen mukainen. Ensimmäiseksi mieleen tuli tomaattikastike, joka on hieman käynyt. Maku on kitkerä, jota saattaa odottaa cayannelta. Polte on tasapaksu, eikä tarjoa mitään yllätyksiä. Tulisuutta on mukavasti ja tietysti lisäämällä saa voimakkuutta lisää tiettyyn pisteeseen saakka.
IMG_6622
Jos pyöräytän kanasiivet pelkästään kastikkeen kautta ja laitan uuniin, niin kastike ei ole mielestäni mitenkään hyvää. Olenkin tehnyt seuraavanlaisen tahnan siiville, joka on mielestäni huomattavasti pelkkää kastiketta parempi. Kastiketta kippoon 1dl, grillimaustetta 1rkl ja paprikajauhetta 1,5rkl. Sekoitus ja siivet käytetään muodostuneen tahnan kautta. Pintaan todennäköisesti jää hieman paksumpi kerros seosta. Mitat ovat “noin” mittoja. Kastike toimii toki moneen muuhunkin maustamiseen oivallisena lisänä.
Tavallaan olen pettynyt kastikkeeseen. Ehkä odotin liikoja. Aikaisempaa kokemusta kastikkeista ei ole, joten vertailupohjaa ei ole. Pois en kastiketta kuitenkaan tule heittämään ja onhan siittä tullut käytettyä jos jonkinlaisiin ruokiin. Ehkä ostaisin uudestaan, ehkä en.

Maku: 6
Tulisuus: 6½
Arvosana: 6½


Texas Pete Hot Sauce, 28€ Läsikeskuksen Citymarket Turku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...