torstai 7. kesäkuuta 2012

-11 Bhut Jolokia suurempaan purkkiin

IMG_6911 2011 kauden Bhut Jolokia on talvehtinut hyvin ja kukkia muodostui pitkin talvea jokusia. Tosin kaikki kukat tippuivat järjestään ja hedelmää ei tullut.

Viime kausi meni penkin alle ja tämä puska taisi tehdä kokonaiset 3 podia koko kesässä. Kaiken lisäksi nekin olivat erittäin pieniä.

Olen tehnyt nyt ruukunvaihtoja aika paljon ja tarkoitus on ajoittaa juurten kasvua kauden alkuun, jotta loppukausi keskityttäisiin johonkin muuhun. Koska tämä Bhut Jolokia on kasvanut melko hyvin, päätin vaihtaa sen ruukun isompaan. Se ehkä oli osittain tekosyy päästä kurkkaamaan juuristoon. IMG_6913

IMG_6917 Olen huomannut ja ehkä jo oppinut sen, että chilin elinvoimaisuus lähtee juurista. Kun juuristo on iso ja hyvässä kunnossa, puskakin se päällä voi hyvin. Oikeastaan päältäpäin pystyy aika pitkälle jo sanomaan katsomalla vain kasvia, millainen juuristo sillä on.

Juuripaakusta irtomullat pois ja hieman paakun rikkomista. Juuristo oli hyvässä kunnossa ja se oli täyttänyt purkin melko hyvin.

Uusi purkki. Valitsin purkin lähinnä fiilis pohjalta. Ainakin se oli iso. Se ei vaikuttanut törkeän suurelta, mutta isommalta ainakin. Vasta numeroiden katsomisen jälkeen huomasin kokoeron. Uusi oli tuplaten suurempi! Vanha purkki oli yllättävänkin pieni, vain 7,5l vaikka näytti kympiltä. Uusi ruukku oli sitten 15l.
IMG_6916
Pohjalle hapanta sararuskosammalturvetta, johon oli sekoitettu 30% lecasoraa.

IMG_6921

Oksia en hennonnut leikata, joten vetaisin niitä vain ylös. Tämä kasvi jää nyt pihalle pölyttäjien iloksi, koska se ei yksinkertaisesti tahdo mahtua kasvihuoneeseen.

IMG_6918Juuripaakku pohjaturpeen päälle ja loput purkista täyttelin kasvuturpeella, jossa vain hieman lecaa ja perliittiä.

IMG_6922
Podeja tulossa. Nämäkin ovat pirun pieniä, eivätkä kyllä muistuta sitä tuttua Naga Morichin podin ryppyistä muotoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...