tiistai 26. kesäkuuta 2012

Aiji Tricolor ja Prairie Fire

Tässä pieni juttu näistä kahdesta lajikkeesta. Vaikka kyseessä on kaksi eri lajiketta, niin kirjoitan yhteisen jutun näiden ollessa niin samanlaisia kuitenkin.

IMG_7378  IMG_7377 Aiji Tricolor (Capsicum Annuum) chilin siemeniä tuli huudeltua 2011 alkutalvesta eBaylta. Hinta ei ollut paha, 0,99$ sisältäen postit. Kyseessä siis huutokohteen lähtöhinta.

Aiji Tricolor oli siis huutokohteen nimenä. Pussista sitä ei sitten enää löytynytkään (kai…).

IMG_7356 IMG_7358

Pussin kuva lupasi paljon, mutta tälläinen siittä tuli. Käytännössä yksivärinen koriste-annuum. Täydessä kukassa tämä voi olla ihan hieno, mutta kolmivärisyyttä tässä ei ole.

Prairie Fire (Capsicum Annuum) onkin sitten jo kahden kesän tuttavuus. Ensimmäisen kesän prairie firet kasvoivat todella matalana, ihan maata pitkin. Täksi kesäksi laitetut kasvoivat hieman korkeammiksi, vaikka aivan samoista siemenistä olivatkin peräisin.

IMG_7136 IMG_7361

Kuvassa ylhäällä 2011 matalakasvuinen prairie fire ja oikealla sen kukka.

IMG_7367 Kuvassa vasemmalla 2012 prairie fire, jolla hieman korkeutta. Oikeanpuoleinen on taas aikaisemmin tässä ylempänä esitelty aiji tricolor. Molemmilla korkeutta noin 15cm.

Eroa noilla ei juurikaan ole. Ainoastaan kiinalainen aiji tricolor tekee kukkasia tiiviiseen ryppääseen.

Vasemmalla aiji tricolorin podeja ja oikealla prairie firen. Maku on molemmilla samankaltainen aijin ollessa ehkä hieman makeampi. Kumpikaan ei ole herkullinen. Maku ja polttavuus on perus annuumia, eli kitkerä ja polttava. Polte 7-8 paikkeilla.

Molemmat ovat siis parhaimmillaan koristekasvina.
IMG_7371

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...