keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Kasvihuonetta laajentamaan

Vanha kasvihuone kaipaa hieman lisää tilaa ja niinpä suunnitelmissa on laajentaa sitä muutamalla neliöllä. Uudesta laajennusosasta on tarkoitus tehdä lämpimämpi kolminkertaisilla muoveilla ja maan alle kaivettavilla Finnfoam levyillä. Näin ollen keväällä pystyy siirtämään taimia aikaisemmin kasvihuoneeseen.

IMG_7394

Alustava suunnitelma on tehty ja pituutta kasvihuoneelle tullee parisen metriä lisää. Samalla lattiapinta kaivetaan vanhaa kasvihuonetta alemmas lisäkorkeuden toivossa. Leveydeltään laajennusosa jää hiukan vanhan osan leveydestä päädyssä olevan kompostin takia. Päädyn siivous alkoi rojujen raivauksella ja marjapensaan siirrolla.

IMG_7387 Lehtokotiloita ilmaantui jonkin verran laatikoiden ja muovien välistä. Niitä on pyörinyt tässä tontin takakulmassa parina kesänä. Muualle ne eivät ole näkyvästi levinneet. Tavallisia pieniä etanoita on aina ollut ja viime kesänä sellaiset söivät useammat chilit huonoon kuntoon. Tänä kesänä etanoista ei ole ollut haittaa, koska maapohja on ollut melko kuiva kasvihuoneessa chilien ollessa purkeissa ja erillisillä lavoilla.

Siinä rojuja raivaillessa pöllähti ilmoille myös jotain kärpäsiä. Pian kärpäset tarkentuivatkin ampiaisiksi ja niitä piti väistellä kiitettävästi. Tilanteen rauhoituttua palasin hissukseni keräämään kotiloita pois, jolloin sainkin yllättäen ampiaisen piston silmäkulmaan.
Oireita tuosta ei tullut kipua ja poltetta lukuunottamatta, mutta seuraavan päivän puusavotan aikana tilanne muuttui ja turvotus alkoi. Se ei äitynyt kovin pahaksi, mutta oli melko ikävä haitaten mm. näkökenttää.
Juhannuspyhien jälkeen, eli kolme päivää tapahtumasta turvotusta oli sen verran, että päätin hakea apteekista kyypakkauksen turvotukseen. Tabletista ei ollut mitään apua enää näin myöhäisessä vaiheessa ja se ei poistanut lopputurvotusta lainkaan. Nyt turvotus sentään alkaa olemaan ohi, mitä nyt vielä pientä kosmeettista haittaa siittä on.

IMG_7400

Ampiaispesäkin löytyi laatikoiden joukosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...