maanantai 18. kesäkuuta 2012

Keltaisuutta, lannoittamiseni ontuu?

Vaikka yritän tutkia lannoitteita ja päästä johonkin selvyyteen vahvuuksista, lannoitukseni ontuu pahasti. Vaikka purkin kyljestä lukisi ohjeet, niin jokin tuntuu menevän mönkään.

Koska lannoitukseni on ollut hieman harvakseltaan tapahtuvaa, suljin heti ylilannoituksen pois laskuista. Keltaiset lehdet enteilivät mielestäni typen puutetta ja näin uskoinkin. Yritin korjata typpivajetta seuraavassa lannoituksessa, jonka sekoittelin typpirikkaammaksi. Vaan miten kävikään… keltaiset kasvit kellastuivat mielestäni lisää.

Nyt edessä on lannoitustauko ja toivottavasti tilanne normalisoituu. Keltaisia lehtiä on ollut aikaisemmin jokusia ja sen kokemuksen perusteella tilanne ei uskoakseni normalisoidu. Keltaiset lehdet tippuvat jossakin vaiheessa pois.

Koska en ylilannoitukseen aiemmin uskonut, päätin lopulta tutkia asiaa ylilannoituksen kantilta. Yksi chili oli sunnuntain kastelusta vielä märkä joten sain näppärästi suoritettua puristustestin sen vedestä. EC-mittari antoi turpeesta puristetun veden johtoluvuksi 3,8mS. Kekkilän suositus on paprikalle max. 4mS. Siis maksimeilla mennään. Ilmeisesti kaikki eivät vaan pidä näin väkemästä maasta. Tämä herättää heti mietteitä voimakkaista lannoiteliuoksista, koska nytkin olen lannoitellut harvakseltaan ja vielä ohjeannosten mukaisesti. Koska keltaisuutta esiintyy lähinnä vain vanhemmissa lehdissä, voisi kyseessä olla myös kuparin tai magneesiumin puute.

Toivottavasti tämä kausi ei taas mene penkin alle, mutta jotain olisi kiva keksiä. :(

IMG_7288
DukePequin
IMG_7289
Bode Laranja
IMG_7294
C. Rhomboideum
IMG_7291
7Pot
IMG_7295
Rocotoja takana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...