keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Passiivissa kukkii

Koska passivihydro tuntuu olevan kiinnostava aihe, niin päivitetäänpä passiivihabojen kuulumisia välillä.

IMG_7104
Ämpäripassiivi myös kukkii ja rehevöitymistä on nähtävissä viime kuvaan joka oli otettu 24.5. Habanerot istuvat tiukasti lecasorassa, joten en alkanut niitä sieltä ylös repimään.
Passiivit ovat hengissä ja voivat kohtuullisen hyvin. Oikeanpuoleiset lasipassiivit jopa aloittivat juuri kukinnan toissa viikonloppuna ja nyt on jo pari podinkin alkua. 

IMG_7110

Lasipurkki alkoi käyttäytyä heti kasvihuoneeseen siirron jälkeen siten miten sitä uumoilinkin tapahtuvan. Levää. Tai jotain vihreää kasvustoa alkoi nopeasti kasvaa lasin sisäpinnoille. En ole purkkeja pessyt kertaakaan, joten epäpuhtaus on riesannut noita jo pidempään. Näky on äpäesteettinen. IMG_7117

IMG_7114 Juuria on kehittynyt sitten alkupyrähdyksen jälkeen heikosti ja ebb & flow:ssa olevat ovat menneet kasvun puolesta näiden ohi monessakin mielessä. Tosin ebbissä ei ole vielä hedelmän alkuja.  Koska ämpäripassiivissa olevat ovat todella tukevasti ja piukassa, uskon siellä olevan aivan eriluokan juurikasvua.

Pesin lasipurkit sekä siinä olleen lecasoran. Nyt laitoin lasipurkkien valosuojaksi kukkaruukut, jotka hieman pitävät aisoissa kirkkaamman säteilyn. Ämpärissä on ainakin vielä 5.5. laittamani vedet parilla lisäyksellä, ja pinnat ovat alkuperäisessä kunnossa. Lasipurkit olivatkin hassun hauska kokeilu, mutta ämpäripassiivi voisi olla jopa jokin sortin vaihtoehto vesiviljelyyn. Ehkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...