keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Uusi juurevuustesti vihdoin alkuun

Aikaisemmin jo hieman ihmettelin juurevuustestiäni. Tuo ei ollut mikään menestys ja kokeilu ei ollut omaankaan mieleen.
Nyt vihdoinkin sain uuden testin käyntiin. Tarkoituksena on siis tutkia muutaman käsillä olleen mullan ja turpeen toimivuutta. Ongelmana olen havainnut juurettomuuden tai pikemmin vähäjuurisuuden. Toinen ongelma liittyy maa-aineksen tiivistymiseen ja sen kuohkeuden häviämiseen. Jos maa-aines kovettuu ja tipuu purkissa tiiviiksi, on ennustettavissa huono kasvua juurille.
Idätys starttaa Pöppelmannin VCD9 (9cm 5°) purkeista ja etenee toivottavasti vielä uudelleen istuksen kautta VCD12 purkkeihin. Jokaiseen purkkiin laitoin mullat ja turpeet samalla tavalla ja mahdollisimman kuohkeasti. Kahden viikon kuivumisen seurauksena multaisimmat ainekset olivat kutistuneet purkissa huomattavasti ja myös kovettuneet. Hyvät ja kuohkeat korkealaatuiset turpeet olivat säilyttäneet kuohkeisuutensa erinomaisesti. Nyrkkisääntönä voitaisiinkin pitää sitä, että mitä enemmän aine palautuu puristuksesta, sitä parempaa se on olisi myös chilien juurillekkin. Puhtaan perliitin jätin tällä kertaa kokonaan ulkopuolelle, koska siinä kasvattaminen on vesiviljelyä, eikä siten sovi tehtäväksi tässä kokeilussa.
IMG_7070
Näillä mennään nyt:
IMG_6901
IMG_7067
Kekkilän Kasvuturve 420W Proffessional. Mukana 100% turveseos sekä perliitillä ja lecasoralla kuohkeutettu seos.
IMG_6902
IMG_7062
 
Kekkilän Parvekepuutarha. Tämä turveseos ei ole suoraan tarkoitettu irtokäyttöön.
IMG_6903
IMG_7118

Kekkilän Puutarhamulta.
IMG_7064Ruohosen kasvuturve. Tästä ei ole mitään tarkkoja tietoja. Turve ollut yhden kauden kasvualustana ammattipuutarhalla tomaatilla.
IMG_6904
IMG_7066Aurinko Kasvuturve.
IMG_6905
IMG_7068

Aurinko Puutarhamulta.
IMG_0004
IMG_0231

 
Kekkilän Puutarhaturve. Mukana 100% seos sekä 5% perliitillä kuohkeutettu.
IMG_6007
IMG_7065Kekkilän harkko. Harkosta rikottu turve oli happamuutensa ja koostumuksensa mukaan mielenkiintoinen lisä testiin.

IMG_7148
Huom! Ei Taimiseoksen seloste.
IMG_7151Kekkilä Taimiseos


Itse olen käytössä mieltynyt ensimmäisenä löytyvään Kekkilän 420W Kasvuturpeeseen. Sen löydettävyys on hieman vaikeaa. Sitä voi kysellä Kekkilän tuotteita myyviltä myymälöiltä ja esittää toivomusta sen tilaamisesta. Itse bongasin juuri säkin itselleni Raision Myllyn Prismasta. Säkki oli tuolloin viimeinen. Kyselin tuotetta Prisman myyntipääliköltä ja tuotetta yritetään tilata kesäkuun aikana vielä lisää. Hintaa keltaisella 320 litran Proffessional säkissä oli Prismassa 16,50€.
Tuotetta ei pidä sekoittaa Kekkilän Puutarhaturpeeseen, vaikka jotkin kukka-/puutarhaliikkeet voivat yrittää myydä sitä virheellisesti samana tuotteena. Turpeen koostumus ja rakenne on eri, kuin myös laatu. Myös valmistajan mukaan Puutarhaturpeen laatu on heikompi.
IMG_6841
Kekkilän 420W Kasvuturve vasemmalla, Kekkilän Puutarhaturve oikealla

2 kommenttia:

  1. Aivan hyvältä testiltä vaikuttaa! Mielenkiinnolla seurailen :)

    VastaaPoista
  2. Ja päivitystä.
    Kekkilän Taimiseos oli kokonaan unohtunut listalta. Sillä on tuoteselostekuvana Kylvöseoksen tuoteseloste. Tuo ei ole oikea. Säkki on viljelyseos nimellä kulkeva säkki ja kyljestä löytyy mustesuihkuprinttaus "Taimiseos + humistar". Säkin takaa löytyy tuoteselosteet, Amppeli-, Joulutähti-, Kaali- ja kylvöseokselle. Säkissä ei siis sisällölle ollenkaan tuoteselostetta. Saveahan tuossa on mukana aika paljonkin.
    Sitten toinen päivitys oli tuohon 420W säkin hintaan. Oikea oli 16,50€, jos jotakuta se kiinnostaa. ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...