keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Viimeiset pistokkaat purkista ulos!

No ei aivan ulos asti, mutta kerrataanpa hieman asiaa ennen kuin päästän tarinan loppuun.

Rakentelin taanoin pistokkaiden juuruutuslaatikon. Ensimmäinen erä on päätynyt turpeisiin ja ne ovat hyvässä kasvussa. Kaikki pistokkaat eivät tuolloin vielä olleet valmiita siirtymään eteenpäin, joten ne jäivät vielä uiskentelemaan. Vaihdoin tuolloin veden ja Nutriforten 1+2 vaihtui lusikalliseen Superexiä. Laatikkoon tuli kesäkukkasten pistokkaita noihin tyhjiksi jääneisiin paikkoihin ja loota jäi oman onnensa nojaan.

En juurikaan käynyt vilkaisemassa laatikon elämää, mitä nyt sivusilmällä totesin laatikossa kuitenkin olevan tarpeeksi vettä. Pumppu kävi silloin tällöin ja tuumailin tuon pärjäävän ihan ilman huolenpitoa. Jossakin vaiheessa huomasin veden vihertyneen, hieman. Koska pumppu kuitenkin pörähteli muutamia kertoja vuorokaudessa, en pitänyt veden pientä vihertymistä ongelmana.

Kesäkukat lähtivät jossakin vaiheessa, osa juurtuneena, osa kuivuneena. Vasta tuon jälkeen laatikko jäikin aivan hunningolle muutamaksi viikoksi. Nyt päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja lopettaa pistokkaiden uittamisen. Vesi oli erittäin vihreää ja siihen on varmasti auttanut kasvanut lämpötila ja pohjoisikkunastakin sisääntulevan valon määrän lisääntyminen. Juurikasvu oli ollut heikkoa ja nekin vähäiset juuret mitä tuolla olivat, olivat vihreän liman ympäröimiä.

 IMG_7140

Loppusetti jossa oli edes jotain juuria

IMG_7141

IMG_7142

Czechoslovakian black ja toiselta puolelta “Czechoslovakian green”

IMG_7143

Ylläri pistokaslaatikosta! Vihreää podia (ja vihreitä juuria)

IMG_7144

Ja mitä elämä olisikaan ilman vihannespunkkeja? 8)

Lopputulos oli se, että kaikki lähtivät alkuillasta kylmään kylpyyn. Likoamista tehostetaan vielä mäntysuovalla. Saavat olla vedessä yön yli aamuun saakka. Kummallista oli, että Aji Cristal oli pahiten saastunut, vaikka kaikki pistokkaat olivat toisissaan kiinni. Veranalta pätkäisty Czechoslovakian black tai kesäkukat ovat nämä ötökät varmasti tuoneet mukanaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...