perjantai 6. heinäkuuta 2012

Kesälomaa kohden

IMG_7466 Jalat tukevasti maassa ja kesälomalle on jo katseeni suuntautunut. Toki puutarhanhoitoa ei voi jättää kesäloman ajaksi, mutta pieni lomamatka irroittaa jalat pellosta hetkeksi. Paljon on ollut ja olisi asioita blogiin, mutta teenpä tähän pienen tiivistelmän tämän hetken tilanteesta ja kuulumisista.

Kasvihuoneen jatke on hyvällä mallilla. Runko tehty, vähän muovia ja vähän enemmän maata kaivettu pois. Hommaa tuossa riittää vielä, mutta  hyvä alku. IMG_7460 IMG_7456 IMG_7457

IMG_7462 Juurevuustesti voi hieman kehnosti. Itämiset ovat joidenkin purkkien osalta menneet nappiin ja toisissa todella mönkään. Tasoerot alkavat olla siis liian suuret vertailuun, koska toiset huitelevat 5cm :ssä ja toiset eivät ole itäneet lainkaan. Tämä olisi vaatinut aktiivista huomiota.

IMG_7452
-11 Bhut Jolokia lila ja nyt sitten tämäkin alkoi tekemään punaista podia.

 

IMG_7470
… ja täällä sitä punaista podia väännettiin jo aikaisemmin, mutta myös “BJDL2” taustalla innostui samasta jutusta ja liittyi joukkoon.

 

IMG_7453
Coracao de Boi … kovin tumman sävytteistä…

 

IMG_7476
Tepin joutui aikaisemmin kasvihuoneesta suoraan auringon paisteeseen kasvihuoneen eteen. Ei palovammoja (ihme kyllä) ja podia tulossa.

 

IMG_7482
Vesiviljelyssä ei oikeastaan mitään kehitystä tai kasvua. Rain forest podittaa hieman kääpiö fataliin kanssa. Vesiviljelyn edessä muuten ensimmäisen juurevuustestin Ramirot. Virkistyivät kummasti kun ilmastin mullan ja vaihdoin ne aurinkoisempaan ja lämpimempään paikkaan.

 

IMG_7481
Sisällä habanerot kasvavat, mutta eivät kuki. Siperia tykkää olla ikkunalla. Lanceolatumit eivät edelleenkään itäneet. 2kk:tta tuli täyteen juuri.

 

IMG_7473
Aribibi gusano näyttää räjähtävän kukkaan, mutta kukkiikin todella vaatimattomasti. Jokusen podin alun olin huomaavinani.

 

IMG_7469IMG_7451
Pientä yleisilmettä kasvariin. Kovin on heikon näköistä ja keltaista. Lannotuksen alensin juuri Kekkilän kesäkuukausien ohjeen mukaan vähän alemmas ja jätin kokeellisesti kalsiumin pois. Kastelut olen yrittänyt pitää minimissä, joka osaltaan voi haitata kehitystä. Tarkoitus on siis ollut eliminoida liikakastelun mahdollisuus. Typpivajetta olen yrittänyt paikata ja sen perään olen tarjonnut pelkkää vettä. Keltaisuus on ja pysyy. Mullan vaihtoihin on tarkoitus alkaa sen myöden mitä uutta purkkia tarvitaan. Nyt tilanne on ollut kiireellisyydeltään niin hektinen ettei chileihin ole hirveästi ehtinyt panostamaan. Toki omat neuvot keltaisuuden kanssa ovat lopussa ja neuvoja sekä ajatuksia otetaan mielellään vastaan. Happamat mullat jäänevät jatkossa ainakin pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...