maanantai 27. elokuuta 2012

Aribibi alkoi vihdoin podittamaan

Aribibi Gusano (C. Chinense) on kukkinut läpi kesä valtoimenaan. Hedelmää noista kukista ei ole syntynyt pölytysyrityksistä huolimatta, kuin vasta nyt. Kaksi puskaa kukkivat jo todella varhaisessa vaiheessa ja odottelinkin tämän olevan ensimmäinen chinense minulla joka tekee hedelmää, mutta niin ei käynyt.

Kesän edetessä ja kasvihuoneen käydessä ahtaaksi, toinen siirtyi ulos, toisen jäädessä kasvihuoneeseen. Kuvittelin, että ulkona olisi pölyttäjiä, jotka pölyttäisivät kukkasia tehokkaasti, mutta koko kukkiminen lakkasi ulos siirtoon. Kasvihuoneeseen jäänyt jatkui vallatonta kukkimista, kun ulos siirretty jämähti niille sijoilleen myös kasvullisesti. Ulkona olleelle tarjottu lisäravinteetkaan eivät saaneet tilannetta muuttumaan miksikään.

Nyt jo kohti syyskuuta lähestyttäessä kasvihuoneessa olleeseen Aribibiin oli ilmestynyt podeja. Tässä kohtaa onkin hyvä vertailla kasvihuoneessa ollutta ja pihalle joutunutta puskaa. Ero on merkittävä. Jatkuvat sateet ja viileähköt ilmat eivät ole suotuisia chilille. Kasvihuoneessa kasvanut Aribibi on nätti, vaikka se ei podittaisikaan.

IMG_9275 IMG_9276

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...