keskiviikko 1. elokuuta 2012

Ensimmäisiä satoja

Kaikenlaista kiirettä pukkaa ja blogin päivitys on jäänyt pahasti hunningolle. Chilejä on tullut käytettyä jo hieman pidempäänkin puskista, mutta vasta nyt ensimmäisten varsinaisten keräilyiden aika. Keräilyiden yhteydessä tein jonkin sortin makutestejäkin, mutta niistä jäi niin ristiriitaiset fiilikset, että en koe niitä mitenkään järkeviksi kirjoitella tänne.

IMG_8785

Ensimmäinen erä meni kuivatukseen. En punninnut lähtöpainoa, eikä podeista tullut otettua kuvaakaan. Kuivuriin menossa olevista tuli kuva räpsäistyä. Sekalainen setti. Osa vihreistä chileistä on peräisin parista annuum puskasta, joihin oli ilmestynyt punkkeja. Myrkytys jäi sikseen, kun parin päivän ulkosalla oleminen riitti kadottamaan punkit. Takaisin kasvihuoneeseen en noita ole kuitenkaan siirtänyt, vaikka viikon jälkeenkin näyttävät punkittomilta.

IMG_8924 IMG_8926 IMG_8928

Kuivatut chilit jauhoin hiutaleiksi vanhalla käsimyllyllä. Muiden juttujen takia chilit jäivät kuivuriin pariksi päiväksi kuivauksen jälkeen ja ne ehtivät imaista itseensä ilmasta melkoisesti kosteutta. Jauhamisessa huomasi hyvin chilien nihkeyden. Toisaalta tuo oli hyvä, koska chilit eivät muodostaneet ärsyttävää pölyä lainkaan. Jauhettujen chilien paino oli 85g. Kun chilit olivat jauhettu, pääsivät ne pienelle uunituskierokselle. Uunissa kerääntynyt kosteus poistui ja olemus muuttui pölyäväisemmäksi. Loppupaino oli uunituksen jälkeen 65g.

IMG_8967

Kuvaa toisesta keräyksestä 1.8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...