tiistai 7. elokuuta 2012

Kuulumisia vesiviljelystä

Vesiviljelyssä olevat chilit ovat voineet kokonaisvaltaisesti kaikkein parhaiten. Tuossa isommassa altaassa on ollut keltaisuutta lehdissä, mutta se hävisi pumppausaikoja lyhennettäessä. Alunperin ajat olivat: 1:00 2min, 7:00 4min, 13:00 10min ja 18:30 5min, mutta jossakin kohtaa pidentelin noita aikoja jonkin verran. Nyt ajat on lyhennetty 2,4,5,4 minuuttiin. Ilmeisesti chilit kärsivät liiasta märkyydestä.

IMG_8994 IMG_8995 IMG_8964

Varsinainen juurtuminen kesti kauan ja kun se tapahtui alkoi kasvukin. Heinäkuun miinukseksi voisi laskea melko koleat ja sateiset säät, jotka ovat jarruttaneet kasvua. Oikeassa reunassa olevassa kuvassa näkyy Fataliin pieni podi juurtumisen ajalta ja isompi podi kun juurtuminen on tapahtunut. Noita pieniä tuli useampikin. Keskikuvassa näkyvä Rain forest on saanut yllättäen tuuheutta joka suuntaan ja podia on tulossa sen mukaisesti. Keskellä vasemmalla kourussa majaileva Turbo pube otti ylläen kasvua ja aloitti kukinnan. Niin ikään myös keskellä oleva Habanero venahti, kukki ja nyt kasvattelee podeihin kokoa. Habanerosta onkin tulossa hyvä sato. Kokoakin on muutamilla podeilla runsaasti.

habat Sisältä siirretyt ebb&flow Habanerot voivat huonosti. Äkillinen olosuhteiden muutos oli varmasti liikaa, sekä ebb& flow:n muuttuminen pasiiviksi. Katsotaan miten tilanne kehittyy näiden kanssa.
Sitten todelliseen yllättäjään! Kukkapurkki-ämpäri yhdistemän passiivihydropari voi vallan mainiosti. Molemmat puskevat podia ja kukkaa. Laskin noissa olevan yhteensä 28 podia. Tällä hetkellä. Pari on oikeen isoakin.
Vesiä ei ole edelleenkään tarvinnut vaihtaa, vaikka kyse onkin passiivista. Luonnollinen haihtuma pitänee systeemin elossa ja levän muodostuminen pimeässä on nolla.
Tämä passiivi on siinäkin mielessä loistava, että koko aikana näissä ei ole esiintynyt kuin terveen vihreitä lehtiä.
Vaikka nuo kaksi puskaa ovatkin vieri vieressä ja lilluvat samassa vedessä, toinen tekee tummemman vihreää podia kuin toinen.

IMG_8985

IMG_8980

IMG_8981
IMG_8970 IMG_8976

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...