keskiviikko 29. elokuuta 2012

Lila onkin purple

Olen jonkin verran pähkäillyt tuon Bhut Jolokia Lilan kanssa. Ensinnäkin koko lajike tuntui olevan melkoisen tuntematon paria sattuma osumaa lukuun ottamatta.

Kirjoittelin tästä lajikkeesta nettifoorumille ja lopulta sain vastauksen minua vaivanneeseen kysymykseen. Bhut Jolokia Lila on Bhut Jolokia Purple. Lila tulee saksankielisestä nimestä ja on periaatteessa käännöskukkanen. Bhut Jolokia Purplella haettaessa Googlesta, alkaakin osumia tulemaan aivan oikeanlaisesta chilistä.

Pienen selailun perusteella kyseessä on 2010-2011 ilmestynyt lajike oletettavasti C. Chinensen ja C. Annuumin risteytyksestä. Erikoista tai pitäisikö sanoa tyypillistä lajille näyttää olevan podien värjäytyminen. Osa podeista muuttuu vihreästi violetiksi, osa vihreän ja lilan kautta punaiseksi ja osa vain värjäytyy vihreästä osittain keltaiseksi ja siitä punaiseksi.

Oli miten oli, mutta maaperät ja lannoitukset vaikuttavat olevan kunnossa. Epästabiili väri kun on lajille ominaista, ei niinkään kasvuolosuhteista riippuvaa.

Tässä kuvia purppura bhut jolokian toisesta sukupolvesta minulla tällä hetkellä. Alempana vanhempi yksilö, joka ei ole juuri enää liilaa pukannut.

IMG_9294 IMG_9293
IMG_9298 IMG_9300
IMG_9301  
   

IMG_9306
Ylivuotinen “emopuska”

IMG_9307

1 kommentti:

  1. Sanoinhan että Alankomaalaiset ovat hyviä tyyppejä ;). Hienoa että sait selville!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...