keskiviikko 22. elokuuta 2012

Tarkkuutta punkkien torjuntaan

IMG_9207 Punkkientorjunnassa on erityisen tärkeää saada ruiskutukset mahdollisimman kattaviksi. Jos ruiskuttamattomia ja saastuneita lehtiä jää punkkien temmellyskentäksi, on varmaa ettei ongelmaa ole ohitettu. On vain ajan kysymys, koska punkit levittäytyvät ja ongelma levähtää uudelleen käsiin. Vaikka ruiskutukset onnistuisivat, on jälkikäteen tehtävät myrkytykset muutamien päivien välein yhtä tärkeässä asemassa punkkikannan hävittämisessä.

Olen tähän saakka hoidellut myrkytyksiä sumutinpulloilla. Ensiksi oli vuorossa Ikean perinteinen sumutinpullo. Sillä jälki oli melko hyvää, mutta kasvit piti saada ylös ja vielä käänneltyä, jotta sumutuksen peitto olisi mahdollisimman hyvä. Hankalaa.

Seuraavaksi kokeilin Honkkarin vitosen painesumutinpulloa. Tuo oli tavallaan näppärä, mutta käytettävyys huono. Sumu ei ollut tasainen ja paine loppui pullosta tämän tästä. Suurin ongelma oli isohko pullon koko, joka ei tahtonut mahtua mitenkään kasvuston joukkoon. IMG_9213

Nyt kun punkit taas ilmaantuivat chileihin, oli paremman myrkkypullon hankinnan aika. Tärkein kriteeri oli letku ja kulmasuutin. Tarjonta oli melko kirjava, niin oletetun laadun kuin hintojenkin suhteen. Päädyin lopulta lähes halvimpaan hintaluokkaan. Tarjolla oli kuitenkin tarpeeksi laadukkaan oloinen kasvinsuojeluruisku. Hozelock Standard 4507 tarjosi uutuutena pohjasta lähtevän letkun jolla saavutetaan parempi säiliön tyhjenevyys käytössä. Iso-Britanniassa valmistetulle ruiskulle annettiin vuoden takuu myös kuluville osille. Pullo tuntui testissä sumuttavan hyvin hienojakoista sumua ja pullon sisällön saa tyhjenemään yhdellä paineistuspumppaus sarjalla.

Nyt ruiskutukset onnistuvat hyvin väleistäkin lehtien alapinnoille, jossa punkitkin majailevat.

 IMG_9199

Hozelock Standard 4507: Turun Agrimarket 21,90€

1 kommentti:

  1. Holzelockin liipaisimessa ilmeni pientä tihkuntaa/vuotoa. Kyselin maahantuonnista tuon perään, jos liipaisinrakenteessa olisi jotain kiristys mahdollisuutta. Parin päivän päästä postilaatikkoon kopsahti uusi kahvaosa. Varsin nopeaa toimintaa. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...