torstai 9. elokuuta 2012

Ulkona ei kasva ja kanankakalla boostia

Kun kasvihuoneeseen alkoi tulla ahdasta ennen pientä laajennusta, laitoin muutamia purkkeja kasvihuoneen eteen suoraan auringon paisteeseen. Yllätyksekseni lehtiin ei tullut palovammoja. Hetken aikaa chilit olivat hyvissä voimissa, kunnes alkoi lehtien kellastuminen. Syy tähän oli helppo arvata, koska alustassit olivat vettä täynnä. Tassit jättelinkin pois, mutta tiheän sateiden rintaman takia näyttivät chilit olevan alati märkiä.

IMG_9018

Keltaisia lehtiä ja pieniä podeja… Tepin pärjäsi melko hyvin ulkosalla, mutta habanero ei tykännyt säästä. Tuloksena oli pieniä podeja. Samasta kolmen setistä kahdet jäivät sisälle kasvihuoneeseen ja niissä podien koko on aivan eri luokkaa. Kypsääkin on löytynyt aikasemmin. Vesiviljelyssä on myös samaa habeneroa, joka aloittelee kohta kypsyttelyn. Vaikka vesiviljelyn habanero tulee perästä, menee se pian ohi kahdesta turpeessa ja kasvihuoneessa kasvaneesta.

IMG_9020 IMG_9021 IMG_9023 IMG_9024
Vasemmalla pieniä podeja ulkoa, jälkimmäisissä haboja kasvihuoneesta.

Kanankakkaa?

Ensimmäisen juuretustestini Ramiro paprikat voivat ihan hyvin. En raaskinut heittää niitä pois, vaan laittelin ne multiin ja siirsin sivuun. Sivuun työntäminen oli tosin huono idea, koska kehitystä ei tapahtunut. Vasta purkkien nostaminen valoon ja lämpöisään paikkaan herätti paprikat kasvuun. Heinäkuun puolivälissä purkki vaihtui isompaan ja pohjakerrokseen lensi kanankakkaa. Sitä oli saatavilla ja päätin antaa sitä kokeilumielessä. Kanankakka oli Biolanin Yleislannoitetta (4-1-6), jossa on lisättynä kalkkia. Paprikat venahtivat pituutta nopeasti ja kukintaakin esiintyi. Nyt tuosta on kulunut noin kuukausi ja paprikoihin on tullut hedelmiä. Joukosta löytyy jopa suuriakin. Vaikka kasteluvedessä on ollut lannoitetta, pidän kasvupyrähdyksen aiheuttajana kanankakkaa. Alla pari kuvaa. Valitettavasti kuvakulmat eivät ole parhaimpia vertailuun.

IMG_7451 IMG_8804 IMG_9025 IMG_9027

5.7.12

23.7.12

9.8.12

9.8.12

Ai niin se toinen juuretustesti… se jää tässä välissä tekemättä. Purkkeja oli hujan hajan ja nurin kurin pitkin peltoa loman ajalta. Liekkö kissat tapelleet juuri tässä paikassa. :/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...