sunnuntai 12. elokuuta 2012

Villejä, projekteja

Villejä ja projekteja. Ei siis villejä projekteja, joita tosin on aina työn alla. Aloitetaanpa villien parissa. Kuvakavalkadilla siis mennään ja katsotaan mitä puskille kuuluu näin elokuun puoliväliä lähestyttäessä.

IMG_9051 IMG_9052

Tepin. Näitä on kaksi ja tämä aikaisempi on kukkinut. Toinen Tepin on yhtä pitkä, mutta se ei ole kukkinut lainkaan.
Tässä podeja onkin runsaasti ja kukintakin alkoi jälkeen loistavana. Tämä vietti kesä-heinäkuun ulkosalla suorassa auringonvalossa sekä oli useasti sateen armoilla.


IMG_9053 IMG_9055

IMG_9059

Rhomboideum. Vanhin Rhombo alkoi juuri kukkimaan. Hennot ja keltaiset kukat ovatkin erittäin poikkeavat. Kolmas Rhomboideum tarjosi myös yllätyksen. Aluksi rikkaruohoksi luulemani heinä osoittautuikin versoksi. Verso on mielenkiintoisesti lähtenyt juuresta rönsyämään. Tämä oli aivan jotain uutta minulle!

IMG_9067


IMG_9062


IMG_9068 IMG_9070
CAP1530 on kukkinut muutamien kukkien voimin. Viimeinen on nyt menossa. Toinen puska ei kukkinut lainkaan. Näiden kanssa oli ongelmia kitukasvuisuuden kanssa. Näyttää tykkäävän syvemmästä purkista ja viileämmästä paikasta. Nyt kasvua on kertynyt jo ihan kivasti.


IMG_9078 IMG_9079


Parvifolium. Tai siis sillä nimikkeellä olen siemenet ostanut. Ilmeisemmin ei ole se, vaan jokin muu lajike. Kitukasvuisuutta. Kukkanuppuja on tuloillaan.


IMG_9071 IMG_9073
Duke Pequin. Kasvu jäi tähän pisteeseen jo kesän alkupuoliskolla. Kukintaa on ollut koko kesän, mutta kukista ei ole kehittynyt mitään.


Ja sitten niihin projekteihin, tai paremmin projektiin. Lila Bhut Jolokia on on harmittanut tässä pitkin kesää. Ensin pukkaa lilaa podia ja sitten normaalia punaista. Vanha lila lopetti myös tänä kesänä tekemästä lilaa, vaan puskee myös punaista. Nyt BJDL:si nimeämäni puskat alkoivat taas tehdä lilaa podia. En tiedä mistä moinen ailahtelevuus johtuu. Siemeniä on tarkoitus ottaa talteen ja yrittää jalostaa tästä jotain. Podia nuo kyllä näyttävät pukkaavan, mutta kun eivät tahdo olla oikean värisiä, eikä oikean Bhut jolokian (Naga Morich) näköisiä tai kokoisiakaan.

IMG_9092Lila. toinen sukupolvi

IMG_9085 IMG_9088 IMG_9080
IMG_9090 IMG_9099
Ylhäällä Lilojen “äiti”. Valon saanti ei muuttanut podien väriä. Lila pukkaa punaista.

Vasemmalla verkkoprojekti. 3x BJ lila. Kasvu lähti vasta käyntiin. Lilaa pukkaa vielä tällä hetkellä…

1 kommentti:

  1. Tuolla parvifoliumin nimellä lienee joskus kiertänyt jonkin villibaccatumin siemeniä. Mielenkiintoinen planttu kuitenkin. Laitathan kuvia sitten kun kukat aukeavat? :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...