torstai 16. elokuuta 2012

Voi ***se! Taas punkkeja! :´(

Kesä onkin mennyt aika hienosti. Tuholaiset ovat olleet vähissä, mitä nyt hieman punkkeja näkyi parissa ylivuotisissa annuumissa. Tuostakin selvittiin siirtämällä kasvit pihalle.

Tänään oli tarkoitus kastella ja leikata kukkimattomat passiivi habanerot alas. Habojen leikkauksen ja parin villin ruukunvaihdon jälkeen katsahdin Siberian house chiliin. Olin sen vasta viikko sitten tuonut sisältä kasvihuoneeseen, jossa se on tähän asti majaillut. Huomasin käpristyneellä lehdellä muutaman kirvan. Ne olivatkin ensimmäiset kirvat tällä kasvihuonekaudella. En pelästynyt paria kirvaa, koska niistä pääsee eroon periaatteessa helpolla.

Sitten katsahdin vieressä olleeseen Anaheim chiliin. Kovin on lehdet heikossa kunnossa… PUNKKEJA!!! Toinen anaheim kärsi samalla tavalla. Myöskään Numexin Big Jim ei ollut säästynyt punkeilta, joskaan niitä ei siinä ollut paljoakaan. Koska en noita ollut säästämässä, keräsin hedelmät pois ja kiikutin ne kompostin täytteeksi.

IMG_9113
Punkkien saastuttamia. Anaheimeja lautasella.

Kun sain nuo siivottua pois, menin katsomaan ettei vaan punkkeja löydy lisää. Keltaisia lehtiä… punkkeja, punkkeja, punkkeja, pUnKkeJA!! Voihan itku… :´( Punkkeja siellä täällä. Kompostiin lensi armotta chilit jotka olivat sellaisia joita en aio säästää talveksi. Mitä noita sitten turhaan säälimään ja myrkyttämään, kun kausi alkaa muutenkin olla lopuillaan. Lopulta noin lavallinen chilejä lensi kompostin täytteeksi mm. 3kpl “Annuum Aji Cristalia”. Ja olihan noissa saastuneissa säästettäviäkin. Myrkytystä Spruzitilla on siis vielä illalla tiedossa ja varmasti vielä useampaan kertaankin. Mistä näitä punkkeja oikeen tulee??? Ainakin nyt tuli todistettua se, että hämähäkit eivät ole torjuntakeino, koska chilien joukossa on iso ja kirjava joukko hämähäkkejä pienistä suuriin verkkoinensa. Ehkäpä se osaltaan kertoo ilman olevan sopivan kuivaa hämähäkeille kuin myös punkeille.

IMG_9126

IMG_9125
Jalapeno Tam Mild. Punkit ovat tehneet lehdistä keltaiset.
IMG_9114

Ikkunalaudalla hyvin viihtynyt Siberian house chili oli kirvojen kohteena viikon sisällä kasvihuoneessa.
IMG_9129-001
800g chiliä punkin saastuttamista puskista.

3 kommenttia:

 1. Myrkytys tehty. Siihen kului vajaa 3 litraa 2,5% Spruzit myrkkyä.

  Seuraavaksi pitää investoida parempaan painesumuttimeen, jotta lehtien alapintojen myrkytys käy helpommin.

  VastaaPoista
 2. Kuulostaapa niin ikävän tutulta... täällä huomattu sama asia tällä viikolla. Siinä meni paljon chilei, sato muutenkin heikko kun niin kylmää. Osasta ei saada edes siemeniä talteen.

  VastaaPoista
 3. Onpa ikävän näköistä jälkeä, mitä punkit saavat aikaan. Olen onnellinen, että olen ilmeisesti selvinnyt ilman punkkeja tästä ensimmäisestä kaudesta. Ei tuollaista tuhoa toivoisi kenellekään.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...