tiistai 25. syyskuuta 2012

Kauden lopettelua – Kasvihuoneesta sisälle

Muut projektit ja netin katkeaminen ovat viivästyttäneet kirjoitteluani. Nyt kun muut asiat ovat kunnossa, voin hieman päivitellä tilannetta.

Kesä tuli ja kesä meni. Tärkeimpien chilien siirto tapahtui todellisuudessa jo viikko sitten. Chilien siirto onnistui ongelmitta, jollei tilanpuutetta lasketa ongelmaksi. Tällä hetkellä sisällä olevat chilit joutuvat pärjäämään ikkunan kautta tulevan valon avulla. Olosuhteiden muutos on näkynyt runsaana lehtien tiputteluna. Noussut yölämpö on odotetusti alkanut kypsyttelemään raakoja chilejä.

Sisälle siirretyt:
Capsicum Chinense

IMG_9536 IMG_9535
Habanero red. Vasemman kuvan habanerot kituivat koko kesän. Oikeanpuoleisen kuvan habanerot olivat ensin lasipassiivipurkissa, josta ne siirsin turpeeseen. Vaikka chilien vointi oli välistä huono, käännös parempaan tapahtui.

IMG_9533 IMG_9540 IMG_9541
Habanero yellow. Kolmikko esiintyi ensimmäisen kerran huhtikuun puolivälissä. Vasemmanpuoleinen habanero vietti kesän ulkosalla ja sen kasvu ja hedelmät jäivät heikoksi. Tässä kuvassa tuota on jo leikelty pienemmäksi.

IMG_9545 IMG_9546 IMG_9547
IMG_9544 Ylemmässä rivissä on ensimmäisen vesiviljelyni habanero redejä. Nuohan olivat pitkään sisällä, mutta kukinnot vain tippuivat pois. Lopulta kukinta loppui kokonaan. Heinäkuun puolivälin jälkeen siirtelin ne kasvihuoneeseen ja samalla ebb&flow vaihtui passiiviin. Elokuun loppupuolella leikkasin kasvit alas.
Tässä vasemmalla on taas onnistunein passiivini. Satoa tästä on kertynyt matalasta kasvusta huolimatta mukavasti. Vointi on nyt huono, joka johtunee pitkälti voimakkaasta Spruzit ruiskutuksesta.

IMG_9537
Scotch bonnet. Nämä näyttivät lupaavilta, mutta lopulta kasvu jarruttui ja kasveista tuli jotenkin kituvia.
IMG_9549
7pot näistä ei ole vielä kypsää tullut. Odotukset olivat suuret, mutta tällä kaudella ei tämän lajikkeen kanssa onnistunut. Ehkä ensikaudella sitten.

IMG_9550 IMG_9548 IMG_9539
Purple bhut jolokia. Nämä on näitä joita olen ihmetellyt pitkin kautta eri kirjoituksissani.

IMG_9542
Bhut jolokia vai Purple bhut jolokia. En ole todellakaan varma tästä. 2011 kasvatti lähtee kohti toista talvea. Ei satoa.
IMG_9538
Fatalii. Pienempi ei lähtenyt sisälle. Isomman kaverina on vesiviljelystä siirretty fatalii.
IMG_9551 Aribibi gusano. Tämä oli lähinnä vain mielenkiinnosta laitettu lajike. Ulkona ollut toinen aribbi jäi pieneksi. Tämä taas kasvoi mukavasti ja lopulta koko kesän jatkunut runsas kukinta alkoi myös tuottaa satoa.
Erittäin kaunis chili, näin puskana.

 

Capsicum Baccatum

IMG_9568
Coracao de boit. Näistä ei hirveästi ole tullut satoa, mutta jotain kuitenkin. Maku on baccatumille tyypillinen ja polte keskivahva. Hedelmä ei ole hirveän mehukas, vaan kuivahtava. Yksi otti alkusyksystä omituisen kasvupyrähdyksen ylöspäin.
IMG_9567

 

IMG_9570Rain forest. Satoa ei ole vielä tullut, mutta jotain tuolla oksilla killuu. Vesiviljelyssä ollut toinen rain forest kasvoi rönsyilevämmin ja oksilta löytyi myös enemmän podeja. IMG_9571Lemon drop. Löytyihän kasvihuoneesta myös oikea lemon drop. Yksi lemon drop oli jotain muuta mitä piti. Huomatkaa muuten vasemmanpuoleisen coracaon yhteneväisyys tähän. Tämän hedelmät eivät punastu kuten coracaon.

Villit

IMG_9552
Tepinit (C. Annuum). Aikalailla on eroa kasvuissa. Yksi tuottaa podeja toisten aloittaessa kukkia. Kaksi oikeanpuoleista ovat kuukauden nuorempia. Kukat olenkin nuoremmista nyppinyt tarkoituksella pois.
IMG_9563
C. Rhomboideumit. Nämä ovat tämän hetken kärsijöitä. Siirto sisälle rassasi todella. Tällä hetkellä nämä ovat lähes lehdettömiä. Katsotaan miten ne lähtevät elpymään.
IMG_9564

CAP1530 (C. Cardenasii).
Lopulta alkoi kasvua tulla. Kukat eivät nähtävästi tuottaneet ainuttakaan podia, kuin kävi myös C.Rhomboideumin kanssa. Lehtiä on tippunut urakalla, mutta uusia versoja on tulossa.
IMG_9565
 
Duke pequin (C.Frutescens)

Näiden kasvu on ollut hidasta ja vaivalloista. Kukkia on ollut koko kesän, mutta yhtään podia ei ole näkynyt.

IMG_9566

Näiden parvifoliumeina myytyjen chilien kasvatus tuntuu turhalta. Otin ne nyt kuitenkin vielä sisälle. Kovin tuntuvat olevan samanlaisia duken kanssa.

Joitain chilejä, kuten Turbo pubet ja Rocotot ovat edelleen kasvihuoneessa. Ne pitäisi varmasti jossakin välissä siirtää sisälle. Tilanpuute on ollut tuolle hieman este. Ensin pitäisi hieman järjestellä vähän paremmin noita jo sisälle kannettuja. Kausi alkaakin olla sitten tässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...