perjantai 28. syyskuuta 2012

Passiivin loppu

Keväällä, tarkemmin sanottuna 5 toukokuuta laitoin kokeellisesti pari habaneroa lecasoraan ja se osittain veteen. Hienosti meni kesä. Silloin tällöin lisäilin ravinnevettä.

IMG_9673 Nyt n. kaksi viikkoa sisälle siirrosta tarkastin pytyn kuulumisia. Ällöttävä haju! Selkeä juuriston mätäminen oli käynnissä. 4 kuukautta passiivi toimi moitteettomasti. Olikohan nyt mätänemisen alkuun laittaja huono haihdutus, kalsiumin puute tai kasvien heikko vedenotto.

Olen kauan halunnut kurkata passiiviparin juuristoon. Nyt siihen tuli hyvä tilaisuus.

IMG_9677 IMG_9679
Melkoisen täyttä. En odottanut ihan näin täyttä juuristoa. Mädäntynyttä juuristoa oli myös melkoisesti. Ravisteluiden jälkeen lecasora lähti hyvin pois juuristosta.

IMG_9682 IMG_9683

Risteävät juuret irtosivat yllättävän hyvin ja helposti. Huonommat juuret pois ja hieman typistystä. Koska nämä habanerot olivat kokeelliset, niin jatketaan samalla linjalla. Leikkasin rungot alas ja istutin turpeeseen. Tällä kertaa turpeen virkaa tekee Biolanin Yrttitarha multa. Multa on erittäin kuohkeaa ja karkeaa. Se sisältää myös ravinteita tuplaten verrattuna esim. Kekkilän Profesional kasvuturpeeseen. Eli se vaikuttaisi sopivan hyvin myös chileille. Nähtäväksi jää miten nuo tyngät lähtevät versoamaan uutta, jos lähtevät.

2 kommenttia:

  1. Komeat juuret on tuo "passiivipati" kasvattanut. Onko jotain bonchikokeiluja kenties myöhemmin tekeillä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen enemmän kiinnostunut sadosta kuin koristeesta. Tosin pari villiä on jotain muuta kuin sitä satoa varten. Bonsaita näistä ei ole tarkoitus tehdä, mutta katsotaan lähtevätkö versoamaan ja miten kehittyvät. Aika sitten näyttää mitä tulee. ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...