torstai 13. syyskuuta 2012

Mieto siipikastike

Pidän siivistä paljon, mutta en ole vielä maistanut täydellisiä. Siipikastikkeet ja omat sekoittelut on jäänyt melko vähiin. Tähän on nyt tarkoitus panostaa, joten jostain oli lähdettävä liikkeelle.
Kaupasta ei tahdo löytyä maustamattomia, joten pohjaksi pitää valita maustettuja. Ehkä parhaimman lähtökohdan tarjoaa Kariniemen Liekkisiivet. Perinteisen liekkisiipien kaveriksi otin vielä paketin Hunajasiipiä. En oikeastaan voi sietää hunajalla maustettuja tuotteita, mutta nyt ajattelin testata marinadini toimivuutta tälläkin tuotteella.
Teen omat marinadini yleensä hyvin tunnepohjalta, joten mittailut ovat hyvin vähissä. Tällä kertaa tein poikkeuksen ja mittailin kaikki ainekset.
IMG_9402 Mieto siipikastike
- 90g Chiliä
- 300g Kirsikkatomaattia
- 2rkl Paprikajauhetta
- 1rkl Grillimaustetta
- 1rkl Maizenaa
- 50g Voita
- 1dl Texas Pete Hot Sauce

Tomaatti oli kaiken pohja. Siitä sai sopivasti nestettäkin marinadiin. Ne ja muut ainekset vedin soseeksi sauvasekoittimeen kuuluvalla sekoitinkulholla. Chiliksi valitsin sattumanvaraisesti 2 scotch bonnetia, 3 coracao de boita, 2 rain forestia ja 3 pientä jalapenoa. Paprikajauheella hain lisää paprikamaisuutta ja samalla kiinteytin seosta. Maizenan tarkoitus oli myös kiinteyttää seosta, kuin myös lopputuloksessa luoda leivitettyä kuorta siipien päälle. Voilla oli ajatus saada väkevyyttä leikattua alemmas samalla kun siipiin saataisiin ripaus voin makua. Seos oli lopulta tyydyttävän kiinteää. IMG_9405

IMG_9409
IMG_9425
Lopputulos…
Parantamisen varaa on. Siivet eivät rapsakoituneet kohtuullisen ison kastimäärän takia. Seuraavaa kertaa silmällä pitäen siiville pitää kehitellä jokin verkkosysteemi jolla ylimääräinen rasva ja kastike saadaan tippumaan pois ja siivet pääsevät muhimisen asemasta rapsakoitumaan. Maussa oli paljon parannettavaa. Käytetty paprikajauhe oli Euroshopperin ja maku ei ollut parhain. Makea paprikajauhe toimisi paremmin. Myöskin hunaja jota oli alkuperäisessä kastikkeessa, erottui hyvin. Tehdasmarinadi olisi pitänyt varmasti huuhtoa pois. Noh, jostain oli aloitettava. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...