maanantai 3. syyskuuta 2012

Thor – Jumalten marinadi

IMG_1758 Vaikka kastikehyllyjä tuli tarkasteltua lähinnä siipikastikkeiden etsinnän vuoksi, tarttuikin mukaan Poppamiehen suomalaista tekoa oleva marinadikastike. Valkosipuli – lime – habanero yhdistelmä kuulosti jännältä. Koska ostoskorissa oli kanaa, niin kanamarinadiksi tätä ensimmäiseksi suosituksen perusteella myös kokeiltiin.
IMG_1760 IMG_1759

IMG_1757 Ensivaikutelma marinadista oli hieman vaisu. Ei limen, vaan tuotteen paksuuden ja värin peruteella. Ohjeistuksessa käskettiin käyttämään 20% marinadia marinoitavan lihan painosta. Tuo kuulosti paljolta, koska olen normaalisti marinoinut minimissään vain sen verran, että lihan pinta peittyy marinadiin. Koska marinadi oli juoksevaa ja hyvin öljymäisen näköistä melko kirkasta nestettä, marinoinnin peittävyys jäi hieman askarruttamaan. Marinointi tehtiin nyt kastikkeen säästämisen takia pussissa, josta ilman imettiin pois. Tällä ja muutamilla kääntelyillä yritettiin taata kunnollinen marinoituminen.

Suositus marinoinnin kestosta on hyvä, mutta jo kuuden tunnin marinoinnilla saavutettiin mielestäni aivan kelpo tulos. Marinadissa käytetty lime (sitruunamehu) maistui ja tuoksui. Tuoksu täytti koko jääkaapinkin nopeasti, vaikka lihat olivat suljetussa muovipussissa. Paljaaltaan maistettu marinadi oli keskivertotulinen ja polte alkoi lähes heti, ollen tasapaksu loppuun saakka. Polte oli mukava ja sen huomasi olevan jotain muuta kuin perinteinen “annuum-polte”, jota habanero antoikin tavallaan luvatakkin. Kypsennyksen jälkeen limen maku oli tasoittunut ja ei ollut enää niin hallitseva, mutta maistui kuitenkin. Polte oli mukava. Ei ehkä mieto, mutta ei mikään supertulinenkaan. Valkosipulia en tästä maistanut “raakana”, enkä kuumennettunakaan.

Testasin marinadia myös mausteiseen kaalisoppaan. Vähäisestä lisäyksestä huolimatta makuun tuli nopeasti pikantti sitruunan maku ja vielä tulisuuttakin. Pidän sitruunaa hieman outona muille kuin kalaruuille, mutta kokeilemalla löytää varmasti uusia elämyksiä.

Plussaksi marinadille voidaan laskea voimakas lime-sitruuna, jossa ei ole pihistelty. Tuotteen polte on sopivalla tasolla varmasti monen mieleen. Suomalaisuuskin on hyvä asia.

Miinukseksi laskisin tuotteen liiallisen notkeuden ja läpikuultavuuden.

Käyttäisinkö tuotetta jatkossa? Kyllä.
Ostaisinko tuotetta jatkossa? Ehkä.

Poppamies Thor marinadi, 5,50€ Citymarket Länsikeskus Turku

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoinen marinaadi!
    Pistin sulle muuten YV:tä chilipeper.nl foorumilla...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...