sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Kauden lopettelua – Viimeisiä viedään

Yön alin oli tipahtanut perjantain ja lauantain välisenä yönä 0,9°C:seen Turun kupeessa. Tämä oli viimeinen varoitus ja kasvarista oli nyt saatava sisälle loput jotka sieltä oli tarkoitus saada sisälle. Tilanahtauden tai pikemminkin paikkojen joissa edes vähän tulee valoa sisälle ovat käytännössä loppu. Tästä syystä päätin siirtää sisälle vain kolme rocotoa. Nuo saivat paikan nyt keittiön ikkunalta. Tilaa voisi löytyä vielä lisää, mutta yläkerran remontti sotkee kuvioita pahemman kerran.
IMG_9983 Rocotot  keittiön ikkunan edessä. Vierestä kurkistaa yksi passiivihabanero. Valoa on niukasti, mutta sitä kuitenkin on edes jonkin verran.
Päivä jatkui kasvihuoneen siivouksella ja chilien kompostiin kärräämisellä. Niin siinä sitten kävi, että en edelleenkään saanut kaikkia heitettyä pois. Turbo pubeihin olen pettynyt, mutta en satoa kantavia vielä raaskinut poiskaan heittää. Toisaaltaan en niitä ole säästämässäkään.
IMG_0008 Turbo pubeja, kypsiä ja raakoja.
2011 kauden Purple bhut jolokian suunta on ollut pitkään komposti. Juuri kun olin sitä heittämässä kierrätykseen, huomasin sen oksilla sangen mielenkiintoisia hedelmiä. Ne muistuttivat suuresti trinidad scorpionin hedelmiä. Itselläni ei ole kasvanut mitään tuollaista, joten mistään ristipölytyksestä ei voi olla kyse. Pakko tämä kasvi on säästää. Ainakin siksi aikaa, jotta nuo hedelmät kypsyvät.
IMG_0012 IMG_0015

Purple bhut jolokia jaksaa vaan yllättää. Nyt tälläisillä podeilla.

Kasvihuone tuli jokseenkin siivottua. Chilejä jäi vielä lavallinen, joiden kohtalo ei ole vielä sinetöitynyt. Tätä kirjoittaessa sunnuntaiaamuna, yön alin oli –1,3°C. En ole vielä käynyt katsomassa kasvihuoneen kuulumisia.
 kasvari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...