keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Kirvoja ja Ramiroja

Aloitetaanpa kirvoista. Nuo pienet ötökät tuntuvat olevan melkoisen ennustettava ongelma kun chilit siirretään ulkoa. Jossakin vaiheessa oli aivan selviönä se, että teen myrkytyksen ennakkoon, jotta ongelmilta vältyttäisiin. Niin siinä sitten kävi, että hedelmiä oli siinä määrin oksilla etten tohtinut ottaa varoa-aikaa ja päätin olla myrkyttämättä.

Tasan viikko sitten havaitsin rocotossa vahvan kirvaston, jota lähdin heti myrkyttämään Provadolla. Pari päivää tuosta yhden tepinin latvassa näkyi kirvoja. Tuolloin tein tarkistuksia, mutta enempää ei kirvoja näkynyt. Tänään niitä sitten löytyi. Habanerosta, 7potista ja lemon dropista. Voi voi. Ensiavuksi suihkuttelin Provadoa. Tuo ainakin tehosi aiemmin kirvoista kärsineeseen rocotoon. Kirvojen leviäminen ei ollut yllätys, näinhän siinä aina käy. Nyt myrkytin kaikki veranan chilit suihkeella. Varmuuden vuoksi voisin seuraavan kasteluveden terästää vielä parilla murskatulla Provado tabletilla, jotta myrkkyä olisi tarjolla hieman pitempään. Varoa-aikahan noihin nyt tuli, joten pariin kolmeen viikkoon ei tuosta keräillä mitään.

IMG_9771 IMG_9779
Kirvoja habaneron oksilla

 

Sitten hieman kivempia juttuja.
Juurevuustestin ramirot on nyt kerätty. Nämä olivat melkoisen heitteillä, koska testi ei mennyt odotetusti ja keskeytin sen. Tosin toinen testi meni enemmän mönkään ja kesälomareissun jäljiltä löytyi vain tuhoa viljelyksestä, josta ehkä vastasivat irrallaan kulkeneet kissat(?).

Kun ramirot eivät heitteille jätöstä huolimatta kuolleet, vaan alkoivat kukkimaan, niin annettiinhan niille lisää ravintoa, tilaa ja valoa. Pian olikin huomattavissa hedelmiä, jotka kasvoivat huimaa vauhtia. Kasvu tyssäsi pian koska säät eivät olleet kovinkaan otollisia suurelle kasvulle. Hiljalleen jotain muodostui ja lopulta päätin kerätä vihreät ramirot talteen. Suurimmalle kertyi painoa 97g ja pisimmällä oli pituutta 21cm. Koko kasalle tuli painoa 1,3kg. Ihan kivasti myöhäiselle kokeilulle. Parhaimmista otan siemenet talteen ja näitä kasvaa taatusti ensi kaudella. Muutaman puskan jätän talveksi, jos vaikka keksisi jotain risteytyksiä.

IMG_9799 IMG_9791

IMG_9785

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...