sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Bonchi kokeilu Purple Bhut Jolokiasta

2011 kauden Purple bhut jolokia jäi sisälle pakkasia ennen parin kiinnostavan podin ansiosta. Harmi vain, että noissa podeissa ei ollut lainkaan siemeniä. Kompostin häämöttäessä jälleen määränpäänä, saimme ajatuksen kokeilla tehdä tästä yksilöstä bonchia. Bonchi kun tuntuu nyt olevan pinnalla.

IMG_9640

Purple Bhut Jolokia näytti tältä ennen kuin aloimme sitä muokkaamaan. Otettuamme Bhutin pois ruukustaan, totesimme juuripaakun olevan aikamoinen. Ravistelua ja rutistelua että, suurin osa turpeesta saatiin pois. Sitten juuret pestiin ja leikattiin niitä myös reilusti pois. Komeroissa kierinyt keraaminen uunivati sai toimia Bonchi-ruukkuna. Turvetta pohjalle  ja sitten soviteltiin muutamaakin erikokoista kiveä chilin alle. Lopulta tuntui löytyvän sopivan kokoinen kivenmöhkäle. Bhut aseteltiin kiven päälle, lopulta kun chili tuntui olevan kyllin vakaasti paikoillaan hieman turvetta ja sitten erikokoisia kiviä vadin reunoille. Tämän jälkeen saksittiin oksia alas aika rankasti.

IMG_9648

Tästä näettekin lopputuloksen. Juuriston muokkaus oli sen verran rankka, että huputimme Bonchin. Sitten vain seuraamaan miten Bonchin kanssa käy.

Tämä on ensimmäinen kirjoitukseni Chilitunarissa ja jatkoa on tulossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...