keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Carolina reaper (HP22B) – seuraava maailman tulisin?

IMG_9741 Nyt ne saapui! Siis jenkeistä tilaamani Carolina reaperin siemenet. Tämä chili hyppäsi puskista ja tämä on ensi kauden ykkös kasvatti lajike.

Lähetys oli matkalla 8 päivää ja hieman ehtisin pelätä lähetyksen jääneen tulliin, varsinkin kun kirjoitan taustalla siementen nettitilailuista.

Kyseessä siis supertulinen C. Chinense lajike. Lajikkeesta on paljon spekulaatioita sekä hypetystä. Jotkut väittävät sen olevan 7Pot Primo, mutta vain uudella nimellä. Ed Currie PuckerButt pepper companysta, Carolina reaperin jalostajana puhuu HP22B:n (higher power, pot number 22, plant B) puolesta ja sanoo tämän olevan seuraava maailman tulisin chili. Mitatut keskiarvot antaa hyvää viitettä tulisuudesta. Tulisuuskeskiarvo on ollut 1474000 SHU:ta ja sarjan laimein 1,2 miljoonaa SHU:ta. Korkeinta tulisuuslukemaa ei toistaiseksi ole nähtävästi kerrottu julkisuuteen. Mittaukset on tehty Winthropin yliopistossa. Guinnessin ennätyksen esteenä kerrotaan olevan ennätysmittauksen suuri hinta.
Oli miten oli, mutta eiköhän tästä vielä kuulla. Miljoona sinne, miljoona tänne. On se joka tapauksessa tulinen, vaikka ei yltäisikään virallisesti maailman tulisimmaksi.
IMG_9743
Siinä se siemenpussi on. Hommahan lähti liikkeelle siittä, että halusin kasvattaa jotain erikoisempaa. Selailin 7potteja ja äkkiseltään sain ajatuksen hakea “tulisempi kuin moruga” chiliä. Pian löysin itseni joltakin keskustelu sivulta jossa mainittiin Pepper Joe ja hänen hypettämänsä uusi chili. Pian löysin itseni Pepper Joen sivuilta. Pienen taustatutkimuksen jälkeen olin jo tilaamassa Carolina reaperin siemeniä. Olin myyty. Ja onhan se mediaseksikästä kasvattaa supertulisia chilejä, vaikka niitä ei pystyisi edes syömäänkään.  ;)

5 kommenttia:

 1. Hieno lajike, pelkäsin jo ettei sitä tälläkaudella suomeen saada! Mediaseksikäs tosiaan, paljon olen hehkuttelua kuullut ja usein on jopa ylistetty maailman tulisimmaksi, rohkenen tosin hieman epäillä tätä, ainakin siihen asti kunnes korkeimmat mittaus tulokset saadaan julki. Todella tulinen jokatapauksessa :)

  Sellainen korjaus tekstiin että kun kirjoitit "1474000 SCU:ta" niin sehän on "SHU" (Scoville heat units) ;). Tai ainakiin näin minulle on opetettu.

  VastaaPoista
 2. Joo, kiitti huomiosta. Mielestäni taisinkin kirjoittaa SHU, mutta sitten huomasin lähteessäni olleen SCU:n (SCoville Units)ja korjasin tekstini sitten siihen. :D

  VastaaPoista
 3. Eiköhän jokainen chilipää ymmärtänyt mitä tarkoitit, mutta sattui vain pistää silmään, joten ajattelin leikkiä pilkunviilaajaa :P. Piti oikein käydä kurkkaamassa Pepper Joen tarjontaa mutta tälle kaudelle on jo aivan liikaa siemeniä, ehkä ensi vuonna kun olet saanut lajikkeesta jätti sadon voitaisiin vaihdella ;).

  VastaaPoista
 4. Haluisi myös tuon siemeniä. Voit varmaan ensi syksynä vaihtaa tai myydä? Muuten sun Pepper Joe linkissä on sellainen virhe, että siinä on alussa blogger.com liikaa.

  VastaaPoista
 5. Kappas vaan, linkki vei väärään paikkaan. Kirjoittelen näitä tolla Windowsin Live Writerillä ja sillä toi linkkaus on pikkasen liiankin helppoa. Linkki on kuitenkin nyt korjattu. Saa noista jutuista huomauttaa, ei siinä mitään. Ei se oo turhaa pilkun viilausta, Lillen. ;)
  Siemeniin voidaan palata sitten uudestaan, kun asia on ajankohtaisempi. :D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...