perjantai 23. marraskuuta 2012

Passiivien loppu

Passiivit ovat menneet alamäkeä siitä saakka kun siirsin ne pois ahtaasta ebb & flow systeemistä. Ensin kasvit harvenivat luonnostaan ja lyhennyksen jälkeen ei ollut enää merkittävää kasvua. Viimeisen punkkiongelman yhteydessä päätin leikata ne tumpiksi. Tein tuolloin huomioita lievästä kasvuveden haisevuudesta, joka ei kielinyt hyvää.

IMG_9971 IMG_9972
Leikkauksen yhteydessä suljin leikkauskohdat omenapuiden haavasuojalla. Tämä saattoi olla osittainen virhe, koska varret ovat jokseenkin kutistuneet halkaisijaltaan haavasuojatuilta oksilta. Vasemmanpuoleisessa kuvassa on nähtävissä myös laajempaa mustumista, joka johtunee jostakin homesienestä

IMG_9978

Aikaisempien hajujen takia päätin nyt vilkaista mitä juuristoon oikeasti kuuluu. Kaadettuani lecasorat pois, oli näky jokseenkin kamala. Juuret olivat lähes kokonaan mätiä. Ainoastaan pari juurenpätkää olivat terveen näköiset vaaleat. Osa juuristosta olivat jopa mätääntyneet irti omaksi kasakseen. 

 

IMG_9990
Repimistä ja riipimistä. Tässä tulos. Onko näistä mihinkään? Tuskin. En vielä heittänyt näitä pois. Ei näistä kyllä enää mitään saa ja kannattaako edes yrittää, kun uusi kausi pitäisi jo aloittaa. Katsotaan saanko näistä vielä inspiraatiota johonkin yritelmään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...