maanantai 5. marraskuuta 2012

Pullein purjein harsosääskiä vastaan

Tämä juttu olisi pitänyt tehdä jo ajat sitten. Tarkemmin sanottuna chilien sisälle siirron yhteydessä, mutta parempi myöhään kuin ei ollenkaan.

Harsosääskien haitallisuus pienille chileille tuli aivan puskista viime kauden taimikasvatusten yhteydessä. Tuolloin taisteluun oli hieman myöhäistä käydä ja uskonkin taimistoni kärsineen suhteellisen paljon harsosääskien toukkien syömingeistä. Nyt taistoon lähdettiin heti ja liima-ansoja ripoteltiin kantojen kurissa pysymisen takia ympäriinsä.

IMG_9674

Viime kauden alussa tulin ostaneeksi tällaisia liima-ansoja. Nämä olivatkin erittäin liimaisia ja tahmeita. Liimalaput olivat vain kovin suuria ja niiden paloittelu pienemmäksi oli hieman sotkuista. Lisäksi pienemmäksi leikattuja lappusia oli vaikea ripustella mihinkään, koska ne eivät kuitenkaan pysyneet oman liimansa avulla kiinni ja toiseksi nuppineula oli melko hankala työntää kovasta muovista läpi. Mutta onneksi keksin nyt paremman tavan…

IMG_9832

En leikkaakaan yksittäisestä lapusta pientä suikaletta, vaan leikkaan koko nipun kerralla suojapapereineen. Näin saan nipun suikaleita, joita on helppo käsitellä suojapapereiden ansiosta.

IMG_9836

Seuraavaksi teen nippuun kumpaankin päätyyn reiät. Reiän puristaminen nipun läpi vaatii hieman voimaa.

IMG_9837 IMG_0171

Lopuksi otan yhden suikaleen ja pujotan sen grillitikun läpi ikään kuin purjeeksi. Nyt liimalappu ei tipu ja nuppineuloja ei tarvita. Tikkuja on helppo tökkiä sinne missä niitä tarvitaan ja ne ovat kaiken lisäksi melko lähellä multaa. Tikkujen paikkoja on myös helppo siirrellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...