tiistai 20. marraskuuta 2012

Tieto lisää…. tuholaisia

Yleensä tieto lisää tuskaa, mutta nyt myös tuholaisia. Saastuneet viherkasvit näyttävät voivan hyvin, eikä tuholaisia näy. Orkideoita tarkemmin tarkasteltaessa, löytyi vielä villakilpikirvoja. Selatessani aikaisemmin lainaamiani tuholaiskirjoja, huomasin juuri orkideoita vaivaavan kaksi eri villakilpirotua. Lehdiltä löytyy niin kaunokilpikkää kuin myös nappikilpikkää. Nappikilpikästä löytyy vähän tietoa. Molemmat ovat kohtuu helposti havaittavissa, mutta nappikilpikäs vaikuttaa lähinnä kuivuneelta kasalta. Tarkempi tarkastelu todistaa, että kuiva nappi onkin usein elävä tuholainen.
Aikaisemmin tehty Provado sumutus ei kuitenkaan ole tappanut näitä kumpaakaan tuholaista, vaan molemmat näyttävät jylläävän kasvustossa ongelmitta. Orkideat on siirretty erikoistarkkailuun toisen Provado myrkytyksen myötä. Tällä kertaa Provado annettiin jauhettun tabletti muodossa kasteluveden kautta ja lehdet ruiskutettiin Calypsolla, joka myös pitäisi tuhota kilpikät.

IMG_0027Kaunokilpikkä (Pseudococcus longispinus)

 

IMG_0020
Nappikilpikkä, tarkemmin ehkä oranssikilpikkä (Coccus hesperidum)

1 kommentti:

  1. Täsmennetään, että orkideat on ensiksi myrkytetty mäntysuovalla hinkaten. Sitten vuorossa oli Provado. Provadon jälkeen vuorossa oli kaksi öljypohjaista myrkytystä ja nyt vuorossa on toinen Provado myrkytys. Ensimmäinen Provado spayna lehdille. Nyt murskatulla tabletilla kasteluvetenä. Calypso annettiin valmisruiskutteena (RTU) lehdille. Mahdollisen immuuniteetin kehittymisen takia samoja myrkkyjä ei kannata käyttää jatkuvasti tai peräkkäisillä kerroilla, eikä missään nimessä vain varmuuden vuoksi.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...